Hamilton zničil Alonsa, ale Buttona asi podcenil, míní Whitmarsh

Hamilton zničil Alonsa, ale Buttona asi podcenil, míní Whitmarsh

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh se domnívá, že se Lewis Hamilton nechal Jensonem Buttonem trochu zaskočit. Neočekával v týmu tak tvrdou konkurenci.

Hamilton letos poprvé ve své kariéře ve formuli 1 podlehl týmovému kolegovi, závod před koncem sezóny ví, že už nezíská víc bodů než Button.

"Je to možné. Pravděpodobně ano," odpověděl Whitmarsh na otázku oficiálních stránek formule 1, zda Hamilton Buttona podcenil. "Lewis během své kariéry zničil každého týmového kolegu, který mu přišel do cesty. Uvědomte si, že v mnoha ohledech prakticky zničil Fernanda Alonsa, když byl Fernando dvojnásobný mistr světa a Lewis nováček. To samé udělal s Nicem Rosbergem v motokárách a upřímně také všem ostatním týmovým kolegům na cestě do formule 1."

"Jenson ho na začátku odzbrojil a on si asi myslel, že je to příjemný člověk, ale že ho porazí. A asi byl překvapen. Jenson na druhé straně samozřejmě také chce porazit svého týmového kolegu, ale nikdy by to neudělal podlým způsobem. Ani jeden z nich nepolitikaří a oba chtějí být týmu stejně prospěšní."

Whitmarsh je přesvědčený, že současná jezdecká dvojice McLarenu funguje velmi dobře i v napjatých chvílích. Dobré vztahy nenarušila například ani kolize v Grand Prix Kanady. Důležité je, aby oba cítili stejnou podporu.

"Když přijdete do týmu a víte, že znám Lewise od jeho 11 let, můžete pochybovat, jestli budete mít stejné podmínky. Ale všechny řeči o tom, kdo je týmovou jedničkou, jsou vykonstruované médii, protože McLaren byl vždy tým, který své jezdce nechal závodit. Takový je náš duch a my mu zůstáváme věrní," dodal šéf McLarenu.

Doporučujeme

Články odjinud