Hamilton: Zítra to bude loterie, proto jsme auto nastavili na kvalifikaci

Hamilton: Zítra to bude loterie, proto jsme auto nastavili na kvalifikaci

V poslední kvalifikaci letošní sezony McLaren zazářil. Lewis Hamilton dokázal překonat časy všech jezdců a vyjel si tak pole position. Jenson Button ještě podtrhl jeho výsledek svým druhým místem. AKTUALIZOVÁNO

Britský závodník Lewis Hamilton si dnes na brazilském okruhu Interlagos vyjel svou sedmou pole position v letošní sezoně. Ze zítřejší startovní pozice má sice radost, nicméně domnívá se, že vzhledem k předpovědi počasí nemusí výsledek v kvalifikaci hrát zas až takovou roli.

"Myslím, že počasí bude zítra ošidné, což z toho všeho určitě udělá mnohem větší loterii," řekl pilot po skončení dnešního klání. "Dostali jsme se do opravdu dobré pozice a jako tým odvedeme nejlepší práci, jakou budeme moci."

Na výsledku zítřejšího závodu Hamiltonovi záleží především proto, že je to jeho poslední velká cena v barvách McLarenu před odchodem k Mercedesu. "Zatím to byl dobrý víkend. Jsem hrdý, že jsem dokázal dostat auto do první řady a že jsem získal svůj poslední kvalifikační double v jednom týmu s Jensonem. Od týmu to byla fantastická práce. Jsem vděčný za všechny příležitosti, které mi poskytli, a doufám, že je zítra dokážu převrátit v pozitivum."

"Auto jsme nastavili tak, abychom mohli útočit v kvalifikaci," přiznal mistr světa z roku 2008. "Netušíme, co se sakra zítra stane. Musíme si dát bacha na to, abychom správně zahřáli pneumatiky a drželi se dál od velkých louží," objasňuje Brit.

"Ano, mám z kvalifikace radost," jásal Hamiltonův týmový kolega.  "V první řadě vždycky doufáte, že odjedete poklidný a spořádaný závod. Vypadá to ale, že zítra bude pršet, což dělá vše mnohem méně předvídatelným."

"Tenhle závod je pro nás důležitý. Jsme samozřejmě už ze hry o šampionát, ale forma z tohoto a z minulého víkendu je velmi povzbuzující pro příští rok. Ten se stane naší prioritou ihned po skončení zítřejšího závodu," řekl Button.

Martin Whitmarsh po kvalifikaci přímo zářil štěstím. Dnešní kvalifikační double totiž pro McLaren znamená nejen naděje na pěkný závodní výsledek, nýbrž i pokoření historického rekordu. "Byl to dvaašedesátý kvalifikační double McLarenu v jeho historii ve formuli 1, což vytváří nový světový rekord, na který jsme všichni v týmu Vodafone McLaren Mercedes náležitě hrdí," radoval se šéf stáje z Wokingu.

Doporučujeme

Články odjinud