Hamilton získal v Malajsii 70. pole position v kariéře

Hamilton získal v Malajsii 70. pole position v kariéře

Lewise Hamiltona potěšilo, že se Mercedes dokázal dostat ze svých problémů, které měl v trénincích, a pro Velkou cenu Malajsie vybojoval pole position.

Vedoucí muž průběžného pořadí obsadil v obou pátečních jízdách až šesté místo. Dnes dopoledne v posledním tréninku skončil pátý. Už v první části kvalifikace ale ukázal rychlost, když zajel nejrychlejší čas. V rozhodující Q3 pak prvním pokusem zaznamenal čas 1:30.076, který již nikdo z jeho soupeřů nedokázal překonat.

Hamilton si dnes na své konto připsal svou 70. pole position a v kariéře, a navíc tím získal už první letošní celkový triumf, jelikož v počtu získaných pole position jej letos již nikdo nemůže překonat.

„Dnes jsme neměli tušení, jak to dopadne,“ řekl Hamilton. „Je mi líto, co se stalo Sebastianovi, jelikož v trénincích byl opravdu velmi rychlý. Nějak jsme to dokázali otočit, naši inženýři včera odvedli skvělou práci, vůz byl pro Valtteriho (Bottase) i pro mě skvělý.“

„Je to trochu překvapení být tady vpředu s těmito kluky, ale jsem za to vděčný.“

Hamilton si je ale vědom síly, kterou se v Malajsii na okruhu v Sepangu prezentují Ferrari a Red Bull.

„Samozřejmě to s těmito kluky bude těžká bitva, obzvlášť Red Bull měl včera, a myslím, že i dnes, skvělou rychlost při dlouhých jízdách,“ dodal Brit. „Doufám, že se náš vůz posunul správným směrem, uvidíme zítra.“

Bottas až pátý

Se ztrátou téměř sedmi desetin na svého týmového kolegu obsadil páté místo druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas. Fin bude na roštu za oběma piloty Red Bullu ve třetí řadě spolu s Estebanem Oconem z Force India.

Mercedes přivezl do Malajsie aerodynamické vylepšení. Bottas se poté, co ve třetím tréninku porazil Hamiltona, rozhodl si tato vylepšení ponechat. V kvalifikaci však za svým týmovým kolegou, který na svém voze vylepšení neměl, zaostal a na konci sobotního dne svého rozhodnutí litoval.

„Je snadné to říct zpětně, ale kdybych mohl odjet kvalifikaci znovu, tak bych určitě jel s druhým balíčkem,“ řekl Bottas.

„Všechno musíme zhodnotit. Musíme se podívat na to, v čem jsou ty skutečné rozdíly. Rozdíl v Q3 byl obrovský, uvidíme zítra. Podíváme se na všechno, abychom pochopili, co se děje s vozem, protože občas to vyžaduje spoustu práce, aby všechno fungovalo správně, občas to funguje a jindy zase ne. Dnes to nevyšlo.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud