Hamilton získal v Džíddě jen jeden bod. Potřebujeme více výkonu a přilnavosti, říká | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Hamilton získal v Džíddě jen jeden bod. Potřebujeme více výkonu a přilnavosti, říká

Mercedes musí zapracovat na celkové výkonnosti a přilnavosti svého letošního monopostu formule 1, říká po Velké ceně Saúdské Arábie Lewis Hamilton, který dojel až desátý.

Sedminásobný mistr světa se celý víkend na městském okruhu v Džiddě trápil. V kvalifikaci vypadl už v první části a startoval šestnáctý.

Hamilton měl také smůlu se zastávkou v boxech, kterou musel absolvovat až po ukončení virtuálního safety caru, protože vjezd do boxové uličky byl zablokován stojícími monoposty Daniela Ricciarda a Estebana Ocona.

„Potřebujeme více přilnavosti a více výkonu,“ řekl po závodě Hamilton.

Mercedes se letos potýká s velkým poskakováním svého vozu. Problémy podle Hamiltona pomohla zredukovat změna v nastavení, vůz ale podle něj ztrácí v rychlosti na rovince.

„Dnes jsme neměli žádné problémy s poskakováním. Opravdu ale ztrácíme v maximální rychlosti. Nevím, není to o opravě jedné věci, je jich několik.

„Konečný výsledek pochopitelně není skvělý. Závod se na tvrdé sadě vyvíjel relativně dobře. Držel jsem se s Georgem (Russellem) a myslím, že jsem jezdil docela dobré časy na to, jak staré byly ty tvrdé pneumatiky. Nevím, jestli to bylo strategií nebo jen virtuálním safety carem, ale ztratili jsme příliš mnoho.

„Budeme i nadále tvrdě pracovat a bojovat. To je vše, co můžeme dělat. V tuto chvíli nebojujeme o nejvyšší stupínek. Jsme stále dost daleko za jezdci vpředu. Máme před sebou ještě spoustu práce,“ dodal Hamilton, kterému po dvou odjetých závodech patří v průběžném pořadí páté místo.

Doporučujeme

Články odjinud