Hamilton získal svou třetí pole position na Silverstonu

Hamilton získal svou třetí pole position na Silverstonu

Lewis Hamilton z Mercedesu získal v deváté letošní kvalifikaci svou osmou pole position, když na Silverstonu porazil svého týmového kolegu Nica Rosberga.

Mistr světa z loňského roku porazil Němce o 113 tisícin sekundy. O pole position přitom v závěrečné části kvalifikace rozhodly už první pokusy. V těch druhých se již jezdci příliš nezlepšovali. Pro Hamiltona je to třetí pole position na domácí půdě, když na Silverstonu startoval z první pozice už v letech 2007 a 2013.

„Je to výjimečný den, je jedinečné dosáhnout toho na domácí půdě, když je tu dnes tolik lidí. Po celý víkend mě to hodně motivuje,” řekl Hamilton.

„Nebyl to nejklidnější víkend z pohledu nastavení a vyvážení vozu. Před kvalifikací jsme museli dělat jisté změny. V kvalifikaci to asi nebyla žádná podívaná, v závodě by to ale mělo být lepší. Jsem ale rád, že jsem v Q3 zajel takové kolo.”

GettyImages-479434110.jpg

Rosberg, který byl nejrychlejší ve druhé části kvalifikace, se po kvalifikaci nechal slyšet, že v Q3 neměl dostatečnou přilnavost.

„První kolo (v Q3) bylo opravdu dobré. Lewis byl jen o desetinu rychlejší, což nepříjemné, ale tak to je,” řekl Rosberg.

„Na poslední jízdě bylo něco zvláštního... moc lidí se nezlepšilo... něco bylo špatně na mé levé přední pneumatice a vůz byl hodně nedotáčivý.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud