Hamilton získal pole position po šestnácti měsících, Button třetí

Hamilton získal pole position po šestnácti měsících, Button třetí

Lewis Hamilton s mclarenem zařídil, že letos poprvé startuje z pole position jiný monopost než Red Bull. Jenson Button se v Koreji kvalifikoval na třetím místě. AKTUALIZOVÁNO.

Letošní kvalifikační hegemonie Red Bullu je narušena. Postarali se o to Lewis Hamilton a McLaren. Mistr světa z roku 2008 zajel při kvalifikaci na Velkou cenu Koreje svou první letošní pole position. Jenson Button se v dramatickém závěru krátce objevil na druhé pozici, ale nakonec do závodu na Jeongamu odstartuje ze třetího místa.

Hamilton zajel pole position poprvé od loňské Velké ceny Kanady, tedy po šestnácti měsících. Svůj výsledek ale nepřeceňuje. "Jsem velmi šťastný a velmi spokojený s tím, čeho tým během posledních závodů dosáhl. Jenson vyhrál poslední závod a teď jsme znovu v prvních dvou řadách. Jsme jediní, kteří dokáží konkurovat Red Bullu. Ale zítřek je to, co se počítá," uznal Angličan.

Vzhledem k událostem, které ho potkávaly v posledních závodech, považuje pole position za nejpozitivnější událost za poslední dobu. "Být zpátky na pole je samozřejmě skvělý pocit. Nejdůležitější den je ale zítra. Zažili jsme několik těžších závodů, takže doufejme, že to zítra napravím. Tým tvrdě pracuje. Doufám, že se mu zítra s Jensonem odměníme dobrým výsledkem," přeje si.

Button se sice nevešel do první řady, ale také on je spokojen. "Myslím, že jsme ve skvělé pozici. Nevím, jak bude zítřejší závod vypadat, ale dalo by se říct, že to bude mezi námi a Red Bullem. Nemyslím, že Ferrari by bylo pozadu v konzistenci na jedno kolo, ale nemají rychlost v závodě," tuší mistr světa z roku 2009, který považuje poslední výsledky McLarenu za pozitivní závěr sezony. "Pochopitelně jsme zklamáni, že jsme této výkonnosti nedosáhli dříve, ale příští rok to může být dobré. Budou nějaké změny v pravidlech, ale potřebujeme mít dobrý základ."

Vítěz předchozí Velké ceny Japonska samozřejmě pogratuloval svému týmovému kolegovi. "Byl rychlý po celý víkend, bylo těžké se ho držet. Jsem celkem spokojen, můžeme zajet dobrý závod, Jak řekl Seb, je tu o co hrát," upozornil Angličan, který je známý tím, že umí dobře šetřit pneumatiky. Právě jejich opotřebení by mohlo být na Jeongamu klíčovým faktorem. "Víme, že pneumatiky tu mají krátkou životnost. Nevíme, jak rychle budou odcházet při plné nádrži."

Doporučujeme

Články odjinud