Hamilton zatím stále není stoprocentně sžitý se svým novým vozem

Hamilton zatím stále není stoprocentně sžitý se svým novým vozem

Ani po třech závodech nemůže Lewis Hamilton říct, že by se v mercedesu cítil stejně jako v mclarenu. Zatím si zcela nezvykl na všechny odlišnosti.

Hamilton jezdil šest let pro McLaren a za tu dobu si hodně zvykl na některé věci, které jsou u Mercedesu jinak.

"Trvá to. Je to poprvé, co jsem změnil tým formule 1, je třeba vstřebat hodně informací, dohánět a učit se. Já se určitě ještě učím," přiznal v rozhovoru pro Press Association.

"Neřekl bych, že jsem stoprocentně sžitý se vším, protože tým dělá hodně věcí jinak, než na co jsem byl dřív zvyklý. Myslím, že během víkendu v Číně jsem dobře pokročil, ale pořád hledám ty věci, díky kterým se ve voze a s inženýry cítíte v pohodě."

Nejdéle Hamiltonovi trvá si zvyknout na odlišnosti ve fungování vozu. A nejde jen o rozmístění jednotlivých ovládacích prvků.

"Například v prvním pátečním tréninku (v Šanghaji) jsem měl velké problémy s brzděním. Při brzdění jsem měl potíže. Pocity, které jsem měl, nebyly stejné jako dřív, ale myslím, že teď už to skoro mám."

"Pak jsou tam rozdíly v nastavení, pozici sedačky, ovládacích prvků, ovládání diferenciálu. Byl jsem zvyklý na jisté způsoby a teď se snažím naučit jiné. Pak jsou tu inženýři a způsoby, jakými analyzují různé věci. Některé věci jsou podle mě nutné, některé zachází možná až moc daleko, takže pro mě je to o výběru věcí, které potřebuji."

Doporučujeme

Články odjinud