Hamilton zachoval po závodě klid, chválí šéf McLarenu

Hamilton zachoval po závodě klid, chválí šéf McLarenu

Lewis Hamilton si v Maďarsku prožil další Grand Prix plnou zvratů a stewardi mu udělili další penalizaci. Po závodě ale udržel nervy na uzdě a teď se nemusí za nic omlouvat.

Hamilton měl letos několikrát problémy se svými vyjádřeními, která učinil těsně po závodech. Za svůj nevydařený vtip o rasismu a nevybíravou kritiku Massy a Maldonada se po Grand Prix Monaka dokonce veřejně omlouval.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh to vysvětloval tím, že Hamilton prostě nedokázal zachovat klid po událostmi nabitém závodě, ve kterém přišly penalizace. Podobně rušný závod měl Hamilton na Hungaroringu, svedl tvrdý souboj s týmovým kolegou, měl nevhodnou strategii, po nebezpečném otáčení dostal penalizaci a z prvního místa nakonec bylo čtvrté.

"Zachoval klid, vrátil se na trať, předjel dva vozy, dojel čtvrtý a získal cenné body," rekapituloval Whitmarsh. "Po závodě se choval velmi dobře. Různá média se ho provokativně ptala, chtěla reakci na jeho penalizaci, ale myslím, že zůstal v klidu. Mentálně byl tento víkend silný a odvedl fantastickou práci."

Šéf stáje z Wokingu byl také spokojený s chováním Hamiltona a Buttona při vzájemném souboji na trati. Nejen kvůli kolizi ho tým sledoval s velkým napětím. "Loni a letos už párkrát spolu bojovali. A je to těžké, ale jezdcům věřím," uvedl Whitmarsh. "Párkrát do sebe ťukli a vzájemně si věří."

"Budou spolu závodit a tak to prostě je. Jsou tu, aby spolu závodili, žádné instrukce nedostávají, a je to podle mě skvělá podívaná. Pro týmového ducha je dobré vidět dva jezdce takhle spolu bojovat."

Doporučujeme

Články odjinud