Hamilton za Vettelem zaostal o jednu desetinu sekundy - AKTUALIZOVÁNO

Hamilton za Vettelem zaostal o jednu desetinu sekundy - AKTUALIZOVÁNO

McLaren se Red Bullu v Malajsii výrazně přiblížil. Druhý Lewis Hamilton ztratil na Sebastiana Vettela jen desetinu sekundy, Jenson Button odstartuje ze čtvrtého místa.

V kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie na okruhu Sepang hráli prim jezdci McLarenu a Red Bullu. Lewis Hamilton na poslední chvíli prohrál souboj o pole position se Sebastianem Vettelem a doplní ho v první řadě. Oba šampióny dělila jedna desetina sekundy. Jenson Button ztratil další dvě desetiny a je čtvrtý.

I přes těsnou ztrátu Hamilton nevidí důvod ke zklamání. "Od posledního závodu jsme udělali dost práce. Jsem hrdý na díly, které jsme nasadili tento víkend a se kterými můžeme být spokojeni. Rád bych byl na prvním místě, ale tihle chlapi mají pořád mírný náskok," připomněl Angličan. "Zdá se, že jsme se jim trochu přiblížili. Mé nejrychlejší kolo nebylo perfektní, musím se zlepšit."

McLaren byl Red Bullu blízko také ve volných trénincích, ale Hamilton tušil, že kvalifikace bude trochu jiná. "Vždy jsme předpokládali, že mají ještě nějaké trumfy v rukávu, zejména před poslední jízdou. Obvykle ve třetí části kvalifikace zrychlují," připomněl mistr světa z roku 2008 a dodal, že ve čtrnácté zatáčce ztratil více než jednu desetinu sekundy. "Doufám, že budu mít lepší start než v Melbourne a dostanu šanci bojovat v první zatáčce a v úvodních kolech se Sebastianem."

Hamilton očekává, že zítra pojede na tři zastávky.

Button měl ve třetí části kvalifikace problémy s přetáčivostí. "Ale je to nastavení, které jsem si vybral. Vyvážení bylo dobré. V posledním sektoru jsem ale poškodil pneumatiky, proto jsem až čtvrtý. Zítra by to mohla být zajímavá bitva. Red Bullu jsme mnohem blíž, než řada lidí očekávala a máme náskok na chlapy za námi. Doufejme, že to zítra bude souboj nás čtyř," přeje si mistr světa z roku 2009. Také on věří, že start bude mít lepší než v Melbourne a dokáže zaútočit už v první zatáčce.

Šéf týmu Martin Whitmarsh pochválil své jezdce za výkon v kvalifikaci. Je přesvědčený, že na suchu budou moci oba bojovat o vítězství s piloty Red Bullu.

Doporučujeme

Články odjinud