Hamilton: Z Alonsa bude legenda. Jsem rád, že s ním závodím

Hamilton: Z Alonsa bude legenda. Jsem rád, že s ním závodím

Lewis Hamilton vystřihl další poklonu Fernandu Alonsovi. Obdivuje ho a považuje za velmi inspirativního jezdce současné formule 1.

Už se z toho pomalu stává tradice, Hamilton si s Alonsem pravidelně vyměňují lichotky. Další přišla, když Hamilton na stránkách BBC odpovídal na otázku, který jezdec formule 1 ho inspiruje.

"Fernando, opravdu. Mám pocit, že je tu nejkomplexnějším jezdcem. A má čistou rychlost, je rychlý. Je velmi rychlý, ale také velmi chytrý v tom, jak rychlost využívá. Za to ho opravdu obdivuji."

"Fernando je vždy vpředu. Je nejkonzistentnějším jezdcem, kromě Sebastiana, který také odvádí úžasnou práci, ale ten má nejdominantnější auto."

Hamilton říká, že Alonso byl jeho vzorem už dávno, šrámy na vzájemném vztahu však na delší dobu způsobilo společné působení u McLarenu.

"Než jsem přišel do formule 1, Fernando byl jezdec, kterého jsem obdivoval nejvíce. A nic se na tom nemění poté, co jsem s ním jezdil, co jsem v tomto sportu a vidím ho se zlepšovat."

"Tehdy v roce 2007 jsme oba byli nevyspělí a zachovali se špatně. Trvalo to dlouho, než jsme se z toho dali dohromady. Fernando ve zlosti asi řekl hodně věcí, stejně jako já, a média to překroutila, což mělo dopady na fanoušky. Takže jsou tu lidé, kteří nemají rádi mě, a lidé, kteří nemají rádi jeho."

"Zapíše se jako legenda. Vyhraje další šampionáty. A být v éře, ve které je tu legenda, a slyšet ho o mně říkat tak pozitivní věci, je opravdu příjemný pocit."

Doporučujeme

Články odjinud