Hamilton: Vztah s Alonsem je mnohem lepší, rok 2007 je konečně minulostí

Hamilton: Vztah s Alonsem je mnohem lepší, rok 2007 je konečně minulostí

Lewis Hamilton si pochvaluje, že dřívější neshody s Fernandem Alonsem ze společného působení u McLarenu upadly v zapomnění.

Hamilton se stal týmovým kolegou Alonsa u McLarenu v roce 2007, když ve formuli 1 debutoval. Od začátku ale byl Španělovi vyrovnaným kolegou, což vedlo k občasnému jiskření.

Vedení McLarenu dokonce prohlásilo, že si s Alonsem nerozumělo, protože požadoval status jasné jedničky, což mu tým odmítal poskytnout.

"Můj vztah s Fernandem se hodně zlepšil," komentoval Hamilton pro F1 Racing. "Konečně jsme překonali rok 2007, hlavně on, spíš než já. Zdá se, že mě konečně oceňuje jako jezdce, stejně jako si cením já jeho."

"Teď je to mezi námi urovnané. Já věřím, že on je nejlepší, a on řekl to samé o mně v Brazílii. Jsem velmi rád, že má ke mně takový respekt, protože já ho mám k němu."

Alonso sice nedávno prohlásil, že Hamiltonovi teď bude u Mercedesu lépe než u McLarenu, ale sám Hamilton si na svůj bývalý tým nestěžuje. Naopak, nevylučuje návrat do Wokingu.

"V budoucnu bych určitě mohl závodit pro McLaren, protože tento tým je mým domovem. Vždy to bude místo, kde jsem vyrostl, vždy to bude místo, kde je mé srdce, opravdu ano," řekl.

"I když budu jinde a získám tam dobré zkušenosti, vždy se budu ohlížet zpět s vědomím, že jsem svých prvních 21 Grand Prix vyhrál s McLarenem a že jsem tam dostal první šanci. Je to tým, který mi pomohl dostat se do světa formule 1, takže moje srdce a duše jsou tam."

Doporučujeme

Články odjinud