Hamilton: Vítězství věnuji malajsijským fanouškům

Hamilton: Vítězství věnuji malajsijským fanouškům

Mercedes neměl ve Velké ceně Malajsie 2014 konkurenci a na své konto si připsal double. Lewis Hamilton si dojel po startu z pole position pro vítězství, Nico Rosberg skončil druhý.

Lewis Hamilton si ve Velké ceně Malajsie 2014 vynahradil pokažený závod v Austrálii. Do obou sice startoval z pole position, nicméně v Albert Parku ho z boje o vítězství vyřadila technická závada. V Sepangu se už problémy neopakovaly, a tak si mistr světa z roku 2008 s přehledem dojel pro svoje první vítězství v letošní sezoně.

„Neuvěřitelný pocit! Po tak dlouhé zimě a po těžkém začátku víkendu bylo hodně příjemné vyhrát na téhle trati před očima tak skvělého publika,“ raduje se Hamilton. „Chci tohle vítězství věnovat malajsijským fanouškům a jejich rodinám, a to hlavně po té tragédii, která se stala před několika týdny,“ dodal soucitně Brit.

Věděli jste, že...

Lewis Hamilton zvítězil ve Velké ceně Malajsie poprvé ve své formulové kariéře?

„Dneska je hodně velké teplo, takže jsem se začal potit dřív, než jsem si vůbec sedl do auta. Během závodu jsem se pak snažil udržet si koncentraci a tým naštěstí bezchybně provedl všechny pitstopy, které i správně načasoval.

Je nezvyklé, že letos zvuk větru kolem vás přehlušuje zvuk motoru, ale celkově vzato auto fungovalo bezvadně a všichni spolupracovníci Mercedesu se výborně vypořádali se svojí prací,“ pochvaluje si vítěz dnešního závodu.

1.jpg2.jpg3.jpg

Nico Rosberg září po skončení Velké ceny Malajsie 2014 nadšením. V minulém závodě si vyjel první místo, v tomhle druhé, takže po dvou odjetých závodech zatím jasně vede v šampionátu.

„Je to neuvěřitelný den pro náš tým i pro Mercedes-Benz. Všichni v našich továrnách v Brackley a v Brixworthu a všichni zaměstnanci Mercedes-Benz můžou být dnes hodně hrdí. Poprvé v éře moderních Stříbrných Šípů jsme dokázali získat double, což je úžasný výsledek,“ pochvaluje si Němec.

„Měl jsem opět skvělý start, ačkoliv to tedy bylo hodně těsné se Sebastianem. Bylo to těsné u zdi, a tak jsem jen zavřel oči, vjel do té mezery a dokázal jsem to. Později jsem pak zvládl kontrolovat svoje tempo a bránit si svoji pozici před Sebastianem. Lewis byl úplně mimo můj dosah, takže mu gratuluji k jeho vítězství.“

Radost má dnes i výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff: „Nemohlo být už nic lepšího než double. Gratuluji všem členům týmu, Mercedesu-Benz a všem v PETRONASu, kteří pracovali tak moc tvrdě, aby se tohle vůbec mohlo stát.“

Doporučujeme

Články odjinud