Hamilton: Vítězství po týmové režii není velkolepé

Hamilton: Vítězství po týmové režii není velkolepé

Lewis Hamilton připustil, že vítězství ve Velké ceně Ruska vozů formule 1 pro něj není "velkolepé" poté, co mu první místo po týmové režii Mercedesu přepustil jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

Bottas ve včerejší kvalifikaci porazil vedoucího muže průběžného pořadí a získal svou druhou letošní pole position. Fin si udržel vedení po startu a byl na čele až do zastávek v boxech. Po nich si však jezdci Mercedesu na pokyn vedení týmu vyměnili své pozice před největším rivalem Hamiltona v boji o titul Sebastianem Vettelem z Ferrari, který jel třetí.

Hamilton po závodě připustil, že to pro Mercedes nebyl jednoduchý závod.

„Je to docela obtížný den, protože Valtteri po celý víkend odváděl skvělou práci a projevil se jako skutečný gentleman, když mě pustil. Je zřejmé, že nebojuje o titul, pro tým to byl skvělý víkend,“ řekl Hamilton.

„Tým předvedl výjimečnou práci, když jsme měli takový náskok na Ferrari a dosáhli jsme na první dvě místa, normálně bychom z toho byli nadšení. Chápu ale, jak obtížné to dnes bylo pro Valtteriho, zasloužil si vyhrát. Z pohledu šampionátu se ale jako tým snažíme vyhrát oba tituly a myslím, že dnes to bylo úsilí celého týmu. Nebylo to velkolepé, vím ale, že v následujících závodech si povede skvěle,“ dodal Brit, který navýšil svůj náskok na Vettela na 50 bodů.

Zklamaný Bottas

Bottas v cíli vypadal velmi zklamaně, šéf týmu Toto Wolff mu po dojetí závodu řekl, že Mercedes bude o týmové režii mluvit později.

„Náročný den. Samozřejmě pro nás jako tým je to dobrý výsledek. Získali jsme maximum bodů, ale osobně, jak všichni říkají, obtížný závod,“ řekl Bottas.

„Samozřejmě, vždy si procházíme všechny scénáře a všechna fakta. Lewis nyní bojuje o titul a my bojujeme o Pohár konstruktérů. Vždy máme plán, ale je náročné předpovídat, co se stane v závodě a jak se to vyvine,“ dodal Fin, který se na rozdíl tří bodů přiblížil v průběžném pořadí třetímu Kimimu Räikkönenovi.

Foto: Getty Images / Clive Rose 

Doporučujeme

Články odjinud