Hamilton: Vettela bych stejně neporazil

Hamilton: Vettela bych stejně neporazil

Lewis Hamilton při kvalifikaci na Velkou cenu Itálie chyboval, i přesto zítra odstartuje z první řady spolu se Sebastianem Vettelem. Týmový kolega Jenson Button bude na vítězství útočit ze třetího místa.

Během prvního pátečního tréninku zajel Hamilton nejrychlejší čas a naznačil tak, že McLaren bude v italské Monze velmi konkurenceschopný. Svými dnešními výkony to oba jezdci potvrdili. Lewis Hamilton udělal chybu ve svém posledním měřeném kole a vzdal se tak veškerých nadějí na pole position. Jenson Button sice zajížděl velmi rychlé časy, nicméně pak se rozhodl raději zajet do boxů a ponechat si místo třetí.

Šestadvacetiletý Hamilton se nedomnívá, že by jeho zkažené poslední kolo mělo nějaký vliv na celkové umístění.  "Neměl jsem už v rezervě žádnou půl sekundu," vtipkuje britský pilot. "Auto jsme zrychlili o pár desetinek. Kluci udělali fantastickou práci, když sem, na tenhle okruh, přivezli nové komponenty. Byli jsme velmi ambiciózní. Seb byl ale dneska rychlejší. Zdálo se, že budeme během víkendu velmi konkurenceschopní, ale on byl dneska ve svém posledním kole prostě nedostižitelný."

Při vzpomínce na minulý závod Hamilton dodává: "Bude to zítra dlouhý závod, mým cílem je ho dokončit. Myslím, že zítra dokážeme dojet na vysokých příčkách."

Jenson Button souhlasí se svým týmovým kolegou a rovněž nechápe, kde Sebastian Vettel dokázal získat náskok 450 tisícin na McLaren.  "Souhlasím s Lewisem, i kdybychom získali ještě trošku, stejně bychom se Sebovi nevyrovnali. Musíme se ale soustředit na závod a získat nějaké slušné body. Teď není tak důležité mít pole position, jako tomu bylo v minulých letech," dodává s nadějí Brit.

 

Doporučujeme

Články odjinud