Hamilton versus Rosberg: Koho znáte líp?

[TEST] Roztomilý pejsek Roscoe, extravagantní tetování a náušnice, nebo modelovský vzhled a slavný tatínek? Který z jezdců Stříbrných šípů je vám sympatičtější a víte o něm opravdu vše?
Hamilton versus Rosberg: Koho znáte líp?


1. V jakém závodě slavil své první vítězství ve formuli 1 Lewis Hamilton?

A) ve Velké ceně Austrálie 2007
B) ve Velké ceně Kanady 2007
C) ve Velké ceně Velké Británie 2007
D) ve Velké ceně Monaka 2007 

 

2. V jakém závodě slavil své první vítězství ve formuli 1 Nico Rosberg?

A) ve Velké ceně Číny 2012
B) ve Velké ceně Číny 2011
C) ve Velké ceně Monaka 2012
D) ve Velké ceně Monaka 2013

 

3. Kolik kilometrů najel Lewis Hamilton v čele závodu ve formuli 1?

A) 9 025
B) 8 458
C) 7 734
D) 6 356

 

4. Kolik kilometrů najel Nico Rosberg v čele závodu ve formuli 1?

A) 765
B) 991
C) 1 076
D) 1 953

 

5. Odkud pochází prarodiče Lewise Hamiltona z otcovy strany?

A) z Barbadosu
B) z Grenady
C) z Ghany
D) z Mauritánie

 

6. Jaké národnosti jsou rodiče Nica Rosberga?

A) maminka Rakušanka, tatínek Fin
B) maminka Němka, tatínek Rakušan
C) maminka Britka, tatínek Němec
D) maminka Němka, tatínek Fin

 

7. Kolik nejrychlejších kol v závodech zajel ve formuli 1 Lewis Hamilton?

A) 10
B) 11
C) 12
D) 13

 

8. Kolik nejrychlejších kol v závodech zajel ve formuli 1 Nico Rosberg?

A) 5
B) 4
C) 3
D) 2

 

9. Kdy se Lewis Hamilton narodil?

A) 7. ledna 1985
B) 7. února 1986
C) 7. ledna 1986
D) 7. února 1986

 

10. Kdy se Nico Rosberg narodil?

A) 27. prosince 1984
B) 27. června 1984
C) 27. prosince 1985
D) 27. června 1985

 

11. Na který závod vzpomíná Lewis Hamilton jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Austrálie 2006
B) na Velkou cenu Austrálie 2007
C) na Velkou cenu Bahrajnu 2006
D) na Velkou cenu Bahrajnu 2007

 

12. Na který závod vzpomíná Nico Rosberg jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Austrálie 2006
B) na Velkou cenu Austrálie 2007
C) na Velkou cenu Bahrajnu 2006
D) na Velkou cenu Bahrajnu 2007

 

13. Kolik pole position vybojoval ve formuli 1 Lewis Hamilton?

A) 26
B) 32
C) 24
D) 29

 

14. Kolik pole position vybojoval ve formuli 1 Nico Rosberg?

A) 6
B) 5
C) 4
D) 3

 

15. Pilot, který závodil v roce 2008 jako týmový kolega Lewise Hamiltona, rok před tím působil ... ?

A) v Brawn GP
B) ve Ferrari
C) ve Williamsu
D) v Renaultu

 

16. Pilot, který závodil v roce 2008 jako týmový kolega Nica Rosberga, rok před tím působil ... ?

A) ve Williamsu
B) ve Force Indii
C) v Renaultu
D) v McLarenu

 

17. Kolikrát se ve formuli 1 Lewis Hamilton postavil na stupně vítězů?

A) 39x
B) 48x
C) 52x
D) 61x

 

18. Kolikrát se ve formuli 1 Nico Rosberg postavil na stupně vítězů?

A) 9x
B) 10x
C) 11x
D) 12x

 

19. Kde se Lewis Hamilton narodil?

A) ve městě Cambridge
B) ve městě Folkestone
C) ve městě Stevenage
D) ve městě Fareham

 

20. Kde se Nico Rosberg narodil?

A) ve městě Essen
B) ve městě Wiesbaden
C) ve městě Koblenz
D) ve městě Erlangen

 

Řešení neleznete, když následující řádek zabarvíte kurzorem:

1.B, 2.A, 3.D, 4.B, 5.B, 6.D, 7.C, 8.B, 9.A, 10.D, 11.B, 12.C, 13.D, 14.C, 15.D, 16.A, 17.C, 18.A, 19.C, 20.B

Další článek: Kimi, nebo Ricciardo? Vettel by bral oba

18:07 | Podle dřívějších spekulací ohledně kalendáře 2022 bychom v příštím roce už Imolu v kalendáři vidět neměli. Nicméně starosta tvrdí, že brzy potvrdí smlouvu do roku 2025. Podle italského formulapassion by se mělo jet v termínu GP Francie (že by konec Paul Ricardu?).
17:34 | W Series mění plány. Místo finále v Mexiku budou dva závody v Austinu.
15:03 | První závod v Miami se pojede 8. května 2021. Potvrdili to organizátoři.
22. září | Ferrari potvrdilo, že Charles Leclerc dostane v Soči novou pohonnou jednotku. Čeká ho tak start z konce pole. Kdy novou a vylepšenou pohonnou jednotku nasadí Sainz se rozhodne později.

GP Ruska 2021

Pátek 24. září 2021
1. trénink 10.30–11.30
2. trénink 14.00–15.00
Sobota 25. září 2021
3. trénink 11.00–12.00
Kvalifikace 14.00–15.00
Neděle 26. září 2021
Závod 14.00