Hamilton: Věřil jsem, že vyhraji

Hamilton: Věřil jsem, že vyhraji

Lewis Hamilton si ve Velké ceně Německa připsal své 66. vítězství ve formuli 1, když pro Mercedes na Hockenheimringu triumfoval po startu ze 14. místa. Úspěch německé automobilky podtrhl druhým místem jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

V dramatickém závodě, který od poloviny závodu poznamenal déšť na části okruhu, dokázal Hamilton protáhnout svůj první stint na měkké sadě pneumatik předtím, než přezul na ultra měkkou sadu.

V 52. kole musel po vlastní chybě z první pozice odstoupit Sebastian Vettel z Ferrari, což si vyžádalo výjezd safety caru.

„Věřil jsem (že vyhraji tento závod). Z té pozice je to samozřejmě velmi, velmi obtížné a vysoce nepravděpodobné, vždy ale musíte věřit a před závodem jsem si řekl dlouhou, dlouhou modlitbu,“ řekl Hamilton.

„Dokonce i v prezentačním kole jsem viděl, jaké množství podpory jsem tu měl a já jen chtěl zůstat v klidu. Tým odvedl skvělou práci, vůz byl dnes fantastický a jsem za to velmi vděčný. Nikdy bych si nepomyslel, že můžete dokázat něco jako se povedlo dnes, ale já nepřestával tlačit, stále jsem věřil a stalo se to,“ dodal Hamilton, který se vítězstvím posunul do čela průběžného hodnocení. Na druhého Vettela má nyní náskok 17 bodů.

Bottas chápe týmovou režii Mercedesu

Valtteri Bottas jel po většinu závodu na druhé pozici za Vettelem. V 52. kole ale Vettel po chybě odstoupil z prvního místa. Během následného safety caru Bottas zajel do boxů pro nové pneumatiky, zatímco Hamilton zůstal na trati.

Bottas se na čerstvějších pneumatikách pokusil dostat před svého týmového kolegu. Vedení Mercedesu však Bottasovi přes vysílačku řeklo, aby zůstal na druhé pozici.

„Měli jsme tam souboj s Lewisem v prvním kole po safety caru. Nepředjel jsem ho a pak mi bylo řečeno, abych minimalizoval risk. Pochopil jsem to. Myslím, že pro Lewise byl safety car lépe načasovaný. Zůstal na trati a já musel do boxů. Vítězství je samozřejmě to, za čím jako pilot jdete. Pro tým je to ale pozitivní, byl to pro nás skvělý víkend v Německu. Domácí velká cena pro Mercedes, takže to bylo dobré,“ řekl Bottas.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud