Hamilton věří, že se po startu posune do čela

Kovalainen mění převodovku - DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Po potížích v ranním tréninku upravil tým McLaren nastavení a Lewis Hamilton patřil ve všech fázích kvalifikace na Velkou cenu Japonska k nejrychlejším. Nakonec si vybojoval třetí místo na startovním roštu. Heikki Kovalainen způsobil ve třetí části přerušení kvalifikace. Poškození vozu však není výrazné, takže by měl startovat z devátého místa.

"Nečekali jsme, že budeme tak konkurenceschopní. Ráno se auto chovalo podivně, ale udělali jsme nějaké změny. V prvním sektoru jsme z něj však nedokázali dostat maximum. Nebylo moc času na zlepšení nastavení na sucho. Doufali jsme, že bude vše fungovat," vzpomíná Hamilton, který jede na Suzuce poprvé a trať se mu moc líbí. "Závodili tu skvělí jezdci. Jsem ohromen a cítím se poctěn, že tu můžu jet. Rád bych tu zítra vyhrál. Udělám všechno, co budu moct. Dám do toho srdce."

Za největšího soupeře považuje zítra Red Bull. "Před první zatáčkou se tu jede dlouho z kopce a náš KERS pracuje líp než kdy dřív. Sebastian má větší důvod se obávat. Bojuje o šampionát. Já jsem tu, abych se bavil a získal nějaké body pro svůj tým a pomohl mu v poháru konstruktérů," říká Angličan.

Kovalainen havaroval v zatáčce osm při svém prvním rychlém kole ve třetí části kvalifikace a skončil v bariéře z pneumatik. "Byl jsem v zatáčce osm na obrubníku příliš rychlý, ztratil kontrolu nad autem a vyjel z tratě. To byl konec," přiznává Fin. "Dnešní tři nehody ukázaly, že když je málo příležitostí trénovat na suchu, každý jede na hraně."

S nastavením a vyvážením vozu byl Kovalainen spokojen a věří, že zítra se mu bude dařit. "Doufám, že poničení mého auta nebude velké, aby ho mechanici nemuseli opravovat celou noc," přeje si.

Šéf týmu Martin Whitmarsh si hodně slibuje především od Hamiltona. "Startuje z čistší stopy, má KERS, takže by se na startu mohl posunout. Ráno jsme s jeho autem nebyli spokojeni, ale inženýři odvedli skvělou práci," pochvaluje si. Na adresu Kovalainena dodává, že takové věci se prostě stávají. "Letos udělal velmi málo podobných chyb. Při dobrém výkonu a se slušnou strategií může během závodu získat několik míst."

Podle informací z paddocku, které se F1sports podařilo zjistit, dojde na voze Heikkiho Kovalainena k výměně převodovky. Fin se tak posune na startovním roštu o pět míst dozadu.

Doporučujeme

Články odjinud