Hamilton věří závodnímu tempu Mercedesu a chce potrápit Vettela

Hamilton věří závodnímu tempu Mercedesu a chce potrápit Vettela

Hamilton po těsné kvalifikaci věří, že ve Velké ceně Koreje může porazit Vettela. Se závodním tempem svého vozu je spokojen. Rosberg měl problémy s vyvážením a odstartuje ze čtvrté příčky. AKTUALIZOVÁNO.

Lewis Hamilton obsadil v kvalifikaci na Jeongamu druhé místo. Do Velké ceny Koreje tak odstartuje z první řady. Za nejrychlejším Sebastianem Vettelem zaostal o dvě desetiny sekundy. Nico Rosberg obsadil páté místo, vzhledem k penalizaci Marka Webbera bude do závodu vyrážet ze čtvrté pozice.

Přestože Hamilton nevybojoval pole position, se druhým místem je spokojen a věří, že v závodě může Vettela porazit. "Budu tlačit, jak jen budu moci, abych se před Sebastiana dostal. Doufejme, že naše závodní tempo není tak špatné, snad to tak bude i zítra. Jsem rád, že vůz je tak konkurenceschopný. Chlapi odvedli dobrou práci, aby nás dostali na tuto úroveň," pochvaloval si. "Přijeli jsme sem s vědomím, že Red Bull má náskok, takže být tak blízko je pro nás pozitivní."

Mistr světa z roku 2008 je s výkonem vozu během víkendu spokojen. Věří, že to nejlepší ještě přijde. "Z předchozích zkušeností vím, že je velmi obtížné tu předjíždět, ale předpokládám, že to budu muset vyzkoušet," tuší. "Před dvěma lety jsem tu byl na pole position a Seb mě po startu předjel. Rád bych mu to oplatil. Musím si být jistý, že máme dobrý start, najet si co nejlépe a pokud tam bude místo, půjdu do toho. Víme, že se má zítra trochu změnit počasí. Nevím, jak se to vyvine. Preferoval bych sucho, ale uvidíme, co zítřejší den přinese."

Rosbergovi se nepodařilo dosáhnout správného vyvážení vozu a z výsledku je zklamán, i když čtvrté místo považuje za celkem dobré. "První sektor tratě je dobrý na předjíždění, doufejme, že nám dá v úvodních kolech nějaké příležitosti, ale vypadá to, že nahoře je tady pořád Red Bull," uvědomuje si. "Pokud budu mít dobrý start, jako se mi to podařilo v Singapuru, je možné dojet na pódiu, vzhledem k výkonu, jaký jsme dokázali předvést v pátek při dlouhých jízdách."

Šéf týmu Ross Brawn pochválil členy stáje za dobře odvedenou práci. Je spokojen, že má oba vozy v prvních dvou řadách. "Je to jasný důkaz naší konkurenceschopnosti na tomto okruhu. Lewis byl v kvalifikaci spokojen s vyvážením a z vozu dostal maximum, Nico se tak dobře necítil, což se odrazilo na jeho času. Naše výkonnost s plnou nádrží vypadala velmi dobře. Jsem si jistý, že můžeme zajet slušný závod. Předpověď počasí hovoří o ranním dešti a chladnějších teplotách, ale suchu odpoledne," upozornil a dodal, že chce využít každou příležitost, jaká se naskytne.

Doporučujeme

Články odjinud