Hamilton v singapurské kvalifikaci nedal soupeřům šanci

Hamilton v singapurské kvalifikaci nedal soupeřům šanci

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru převálcoval svou konkurenci a získal svou 79. pole position v kariéře ve formuli 1.

Vedoucí muž průběžného pořadí zajel čas 1:36.015 už ve svém prvním pokusu ve třetí části kvalifikace. Druhý pokus se mu sice nepovedl, přesto si s náskokem tří desetin uhájil první pozici před Maxem Verstappenem z týmu Red Bull.

Ze druhé řady vyrazí do závodu Hamiltonův největší soupeř v boji o titul Sebastian Vettel a druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas.

„Wow, tohle byla náročná kvalifikace. To kolo mi připadalo tak magické. Nevím, kde se to vzalo, ale vyšlo to,“ řekl Hamilton.

„Samozřejmě chci poděkovat celému týmu v továrně, kde všichni velmi tvrdě pracují na každém detailu a dnes jsem to dokázal využít v tom jednom kole. Upřímně, nemyslím si, že tam byl moment, kdy bych byl široký nebo měl nějaký problém, bylo to perfektně na limitu. Měl jsem z toho pocit, že je to jedno z nejlepších kol, jaké jsem kdy zajel,“ dodal.

Bottas ve druhé řadě

Se ztrátou 687 tisícin na svého týmového kolegu obsadil v kvalifikaci Valtteri Bottas čtvrté místo.

„Čtvrté místo samozřejmě není ideální, s dnešním výsledkem nemohu být spokojen. Od třetího tréninku až do Q2 šlo všechno dobře, pak ale v Q3 ostatní dokázali najít čas a já ne. Lewis zajel skvělé kolo, ale sedm desetin je samozřejmě velká ztráta, takže se na to budu muset podívat a analyzovat, co tam bylo za problém,“ řekl Bottas.

„Časy při dlouhých jízdách vypadají mezi Ferrari, Red Bullem a námi vyrovnaně, takže je škoda, že jsem se nemohl kvalifikovat lépe a útočit z první řady. Jsme tu rozhodně konkurenceschopnější, než jsme byli vloni. Vůz se zlepšil a my se vydali v nastavení správným směrem. Pro zítřek jsem tedy optimistický,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud