Hamilton: V první polovině roku 2007 jsem dělal dvojku Alonsovi

Hamilton: V první polovině roku 2007 jsem dělal dvojku Alonsovi

V rámci kauzy týmových příkazů Lewis Hamilton zavzpomínal na minulost, aby vysvětlil, že ví, co je to podřídit se přání vedení stáje.

Hamilton v Sepangu těžil z týmového příkazu, ale zažil i opak. "Týmové příkazy jsou teď ve formuli 1 tématem ze zřejmých důvodů a je to těžší a komplikovanější záležitost, než si dokážete představit," řekl pro BBC.

"Já jsem zažil obě strany týmových příkazů a chápu jejich pozitivní i negativní aspekty. Když byl Fernando Alonso můj týmový kolega u McLarenu v roce 2007, v první polovině sezóny jsem byl v očích týmu jezdcem číslo 2, což mi v průběhu roku tak trochu kazilo příležitosti."

U McLarenu z týmové režie ale také těžil. Vzpomněl na Hockenheim 2008, kde ho nechal Heikki Kovalainen snadno předjet, protože nedokázal být stejně rychlý jako britský kolega.

A Hamilton dokonce ví, jaké to je, když týmový kolega příkaz neuposlechne, jako tu udělal Vettel v Malajsii. "V Turecku 2010 jsem vedl závod a bylo mi sděleno, ať uberu a šetřím palivo, a že Jensonu Buttonovi bylo řečeno, aby ubral a držel pozici. Pak mě Jenson předjel, stejně jako to Sebastian udělal Markovi."

"To bylo těžké. Takže chápu, jaké měl Mark pocity. Já jsem svoji pozici získal zpět, ale byl to riskantní manévr, který nás mohl oba vyřadit ze závodu."

Z týmových příkazů obecně Hamilton nadšený není, ale říká, že když už na ně dojde, je třeba je respektovat. Ze Sepangu neměl dobrý pocit a chce udělat vše pro to, aby se v takové pozici už neocitl, svá umístění si chce vždy vybojovat.

Doporučujeme

Články odjinud