Hamilton v Monze přerušil Rosbergovu kvalifikační sérii

Hamilton v Monze přerušil Rosbergovu kvalifikační sérii

Lewis Hamilton přerušil šňůru vítězných kvalifikací Nica Rosberga a do Velké ceny Itálie odstartuje z první pozice. Jeho týmový kolega z Mercedesu bude spolu s ním v první řadě.

V Maďarsku, Německu a Belgii vždy startoval z pole position Rosberg, Hamilton však v kvalifikaci na Monze potvrdil svou formu z tréninků a získal svou sedmou letošní pole position.

Hamilton s Rosbergem postoupili do třetí části kvalifikace na měkké (žluté) směsi pneumatik, na které rovněž budou startovat. Brit však při svém pokusu probrzdil a na pneumatice udělal plošku. Podle něj to však pro závod nepředstavuje problém.

Následně se sice pokusil svůj čas v Q2 ještě zlepšit na nové sadě, ovšem to se mu již nepovedlo.

„Nakonec chcete, aby pro zítřejší závod bylo vše perfektní. Měl jsem rychlost, tak jsem se vrátil na trať. Byl jsem rychlejší, ale všechno jsem to ztratil v poslední zatáčce,“ řekl Hamilton.

„Vybržděná ploška je ale minimální, ani to necítíte. Nemyslím si proto, že by to byl problém.“

Hamilton odstartuje do GP Itálie z pole position v kariéře už popáté, čímž vyrovnal Ayrtona Sennu a Juana Manuela Fangia.

„Jsem samozřejmě velmi šťastný. Je pro mě čest být vedle Senny a Juana Manuela. Neuvěřitelní jezdci, nikdy za milion let jsem si nemyslel, že by moje jméno mohlo být v jedné větě s jejich jmény.“

Rosberg ztratil půl sekundy

Druhý Rosberg přitom na Hamiltonův čas ztratil téměř půl sekundy. Němec přitom podle svých slov odvedl maximum.

„To moje nejlepší vysvětlení je, že on zajel několik dobrých kol,“ řekl Rosberg k velké ztrátě na Hamiltona.

„Zatím jsem měl docela slušný víkend a zajel jsem několik dobrých kol, ale ne dost rychlých. Ne, nebyl tam u mě žádný problém. Problém byl v tom, že on zajel svou nejlepší kvalifikaci za dlouhou dobu. Tak to je.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud