Hamilton už plánuje di Restovi kariéru v top týmu

Hamilton už plánuje di Restovi kariéru v top týmu

Paul di Resta letos debutoval ve F1 u týmu Force India a svými výsledky vzbudil zájem. Jeho manažer by ho rád viděl postoupit, třeba do Mercedesu.

Di Resta dokázal bodovat v prvních dvou závodech, zatímco v tom třetím dojel sice jedenáctý, ale rychlost předvedl alespoň v kvalifikaci, když na startovním roštu obsadil osmé místo. Jeho dosavadní bilanci dokonce pochválil sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug. Di Restův manažer Anthony Hamilton proto věří, že jeho jezdce čeká zářná budoucnost.

"Chtěl bych věřit, že tu je zájem," řekl pro Telegraph. "S nikým jsme nejednali, ale Paul je chráněnec Mercedesu a Norbert o něm řekl velmi lichotivé věci. Prostě jsem na něj opravdu hrdý. Měl fantastický začátek a ještě důležitější je, že vše udělal správně. Svoji snahu nepřeháněl, pokaždé dojel do cíle a také získal body. Určitě by byl skvělou náhradou někoho v top týmu."

Sám di Resta je se svým debutem také spokojený, ale v současnosti na přestup ani nepomýšlí. "K Mercedesu mám samozřejmě blízko," potvrdil. "Na moji kariéru má obrovský vliv a jsem mu velmi vděčný. Je skvělé, že o mně takhle lidé mluví, ale já se musím dál zlepšovat. Force India mi dala skvělou příležitost a přesně to, co slíbila. Doufám, že budu mít výsledky, v jaké doufali."

Doporučujeme

Články odjinud