Hamilton: U nové smlouvy s McLarenem zbývá dořešit jen pět procent věcí

Hamilton: U nové smlouvy s McLarenem zbývá dořešit jen pět procent věcí

Lewis Hamilton sice zatím nevstoupil do závěrečné fáze jednání o budoucnosti u McLarenu, ale říká, že z 95 procent jsou jeho požadavky vyřešeny.

Hamilton si oficiálně neurčil žádný termín, do kterého by chtěl uzavřít svoji budoucnost od příští sezóny. Zatím ale vše stále směřuje k prodloužení s McLarenem.

"Ještě jsem nesepsal všechna kritéria, která mě zajímají, ale u McLarenu je jich asi 95 procent splněno," řekl pro Daily Mail. "Mohly by tu být detaily, jako že si chci nechávat poháry, které vyhraji. Ale Ron (Dennis) se jich nikdy nebude chtít vzdát. To je v pořádku, já ho dostanu na penězích!"

Poháry ze stupňů vítězů jsou zajímavým specifikem McLarenu, tým si je totiž nechává ve své továrně ve Wokingu a jezdci mají nárok jen na kopie. To ale s největší pravděpodobností nebude důvod k případnému neuzavření nového kontraktu.

Za Hamiltona průběžně vedou jednání jeho manažeři, k jejich vyvrcholení by mohlo dojít v srpnu. "Myslím, že budeme jednat s Martinem Whitmarshem, který teď je, kdyby na to někdo zapomněl, šéfem. Ron bude vždy tím, kdo se mnou podepsal první smlouvu, a já očekávám, že bude mít velký vliv na diskuze se Simonem (Fullerem - manažer)."

"Ale musím respektovat, že Martin je ten, kdo rozhodne. Jsem si jistý, že bych mohl teď zavolat Simonovi a říct mu: ´Uděláme to hned.´ Ale nejsem soustředěný na smlouvu a ještě jsem tomu nevěnoval dost energie. Ale blíží se období, kdy budu na dovolené a budu si moci promluvit se Simonem."

Ovšem i když vše směřuje k setrvání u McLarenu, Hamilton stále nemůže úplně vyloučit, že se nakonec se svým dlouhodobým zaměstnavatelem nedohodne. "Profesionální sportovci mění týmy," připomněl. "Dělají to fotbalisti i závodní jezdci. Například Jenson byl u mnoha týmů. Ale je to jiné, když už jste u jednoho z top týmů. Bylo by to těžké."

Doporučujeme

Články odjinud