Hamilton u McLarenu příští rok určitě zůstane, věří Whitmarsh

Hamilton u McLarenu příští rok určitě zůstane, věří Whitmarsh

Lewis Hamilton několikrát ujistil šéfa McLarenu Martina Whitmarshe, že v jeho týmu zůstane. A Whitmarsh nemá důvod mu nevěřit.

Hamilton čím dál častěji prohlašuje, že chce znovu vítězit. Svoji touhu po vítězné technice a dalších titulech opakovaně zdůraznil a rozpoutal spekulace o možném přestupu. Podle Martina Whitmarshe ale nic podobného v dohledné budoucnosti nehrozí.

"Lewis tenhle tým miluje a ví, že tohle auto dokáže vyhrávat závody," uvedl pro The Indpendent. "Uplynulých deset dní mi tu vysvětloval svoji vášeň, nadšení a touhu zůstat součástí tohoto týmu. Znám ho od doby, kdy mu bylo 11 let. Nemyslím, že by mi tohle řekl do očí, kdyby si to skutečně nemyslel."

Spekulace o Hamiltonovi přiživila jeho návštěva šéfa Red Bullu během závodního víkendu v Kanadě. Podle Whitmarshe ale nic neznamenala. "Formule 1 je cirkus. Já jsem v Kanadě navštívil asi polovinu všech týmů a tři jezdci byli na návštěvě za mnou," srovnával. "A o pracovních příležitostech jsme se nebavili. Nakonec jsme zábavní odvětví. Můžou mi vadit věci, které se o nás píší, ale to k našemu byznysu patří. Musím akceptovat, že tento sport potřebuje pár kontroverzí."

Co ale Whitmarsh akceptovat ochotný není, jsou Hamiltonovy komentáře po Grand Prix Monaka. Takové věci v tisku číst skutečně nechce. "No, mnohem méně mi vadí titulky z Kanady než titulky z Monaka. Dělají mi starost věci, které poškozují image jednoho z našich jezdců," potvrdil.

Hamilton po závodě v Monaku vyjádřil ostrý nesouhlas s penalizacemi, které mu udělili stewardi, a ve svém vyjádření nešikovně prezentoval vtip o možném rasismu ze strany FIA. "Tresty je podle mě třeba akceptovat," pokračoval Whitmarsh. "Nekritizuji to, jak se Lewis chová ve voze. Ale tohle byl (komentář o rasismu) špatný vtip v žáru událostí."

"Po závodě jste plní adrenalinu a frustrací, a poté, co vám v obličeji přistane pátý mikrofon, vás začnou nudit vaše vlastní odpovědi. Lewis se nesnažil vážně tvrdit, že jsou stewardi rasisti, ale to, co řekl, bylo nepřijatelné, což také uznal tím, že se osobně omluvil a napsal omluvný dopis Jeanu Todtovi. O pár dní později jsem s ním obědval, a ještě než jsem vůbec něco řekl, vysvětlil mi své rozpaky. Je to mladý, inteligentní a upřímný mladý muž, a uvnitř je stále skromný."

Doporučujeme

Články odjinud