Hamilton touží být prvním vítězem na Okruhu Amerik

Hamilton touží být prvním vítězem na Okruhu Amerik

Po pětileté pauze se formule 1 vrací na půdu Spojených států amerických. Naposledy tady vyhrál tehdejší nováček šampionátu Hamilton, který by teď velice rád svůj úspěch zopakoval.

Jezdci královny motorsportu stanuli na startu GP USA naposledy v roce 2007. Tehdy na okruhu v Indianapolis vyhrál mladičký Brit Hamilton se svým mclarenem. Letos se po pěti letech formule 1 do třetího nejlidnatějšího státu světa vrací, a to na zbrusu nový Okruh Amerik. Navždy se zapsat do historie jako první vítěz na této trati chce právě Hamilton.

"Je šílené přemýšlet o tom, že poslední Velká cena USA byla před pěti lety," říká sedmadvacetiletý pilot McLarenu. "Je to závod, který si pořád pamatuju, jako kdyby to bylo včera. Závod těžký, plný nervy drásajícího očekávání, když jsem poprvé jel do Speedway, tísíce fanoušků, kteří nám byli oporou, a fantastické auto, které jsem měl pod sebou a které mi v průběhu víkendu umožnilo získat mé druhé vítězství v Grand Prix. Pro mě to byly neuvěřitelné, vzrušující časy," vzpomíná na začátky své formulové kariéry Hamilton.

"Musím přiznat, že jsem naprosto nadšený, že se vracíme zpět do Států. Je to fantastický stát a místo, kde si náš sport opravdu zaslouží být. Myslím, že Okruh Amerik vypadá na to, že by to také mohlo být místo, které by moderní formule 1 mohla nazývat domovem. Projel jsem ho zatím jen na počítači a na simulátoru, myslím však, že to bude trať, kterou si budou jezdci užívat. Trať, která bude produkovat skvělé vyrovnané závody a kterou si fanoušci rychle zamilují."

"Je to nový okruh, nová výzva a nová možnost  -  rozhodně pomýšlím na to, že bych mohl být prvním vítězem GP na Okruhu Amerik," uzavírá své předzávodní prohlášení Hamilton. 

Doporučujeme

Články odjinud