Hamilton: Tohle jsme nemohli čekat

Hamilton: Tohle jsme nemohli čekat

V pátečních trénincích byli piloti Mercedesu až za oběma ferrari a red bully. Také v sobotním tréninku nestačili na Sebastiana Vettela. V loterii v deštěm poznamenané kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska vozů formule 1 však Lewis Hamilton a Valtteri Bottas pro Mercedes zajistili první řadu na roštu.

Hamilton získal svou pátou letošní pole position časem 1:35.658 a o 260 tisícin tak porazil svého týmového kolegu.

„Mít první dvě pozice je pro tým skvělé. Tohle jsme nemohli čekat. Ferrari bylo po celý víkend nejrychlejší a my dělali maximum, abychom je dohnali, pak se ale otevřelo nebe a byl to férový souboj. Bylo to tu velmi náročné, na začátku bylo sucho, ale postupně bylo větší a větší mokro, bylo tedy obtížné říct, kolik jsme měli přilnavosti,“ řekl Hamilton.

„Když bylo více sucho, bylo to jako dělat balet a chodit po špičkách ve snaze najít správnou stopu. Máme skvělou pozici, takže jako tým uděláme to nejlepší a udržíme rudé kluky za námi.“

Bottas: Můžeme spolu bojovat

Po prvních pokusech na pneumatikách do mokra ve třetí části kvalifikace byl na čele Kimi Räikkönen z Ferrari. Když ale tři a půl minuty před koncem přezuli oba jezdci Mercedesu na nové pneumatiky, bojovali o pole position právě oni. Bottas měl náskok v prvních dvou sektorech, Hamilton však v poslední části Hungaroringu zrychlil o 426 tisícin a získal pole position na svou stranu.

„Když jsem projel cílem, byl jsem na pole position, ale Lewis měl pak lepší kolo,“ řekl Bottas.

„Bylo to velmi důležité, v tom kole byl rychlejší, první a druhé místo pro nás, mohlo to být ještě horší. Máme volnost ve vzájemném souboji, takže se na to těším.“

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Doporučujeme

Články odjinud