Hamilton stále čeká na první vítězství v Brazílii

Hamilton stále čeká na první vítězství v Brazílii

Hamilton je velkým obdivovatelem Ayrtona Senny. Dokázal se mu vyrovnat v počtu titulů a překonat ho v počtu vítězství. Vyhrát v Brazílii ale zatím nedokázal.

Ze současných jezdců mají nejvíce brazilských vítězství Massa a Vettel – oba po dvou. Jednou tam dokázali vyhrát Button, Rosberg a Räikkönen.

Hamiltonovi se to zatím nepovedlo. „Pro Ayrtona to byl domácí závod, takže když jsem byl mladší, byl to vždy můj sen závodit v Sao Paulu,“ řekl Hamilton pro F1.com.

„A vždy tam cítím jeho přítomnost. Je zajímavé, že to Ayrtonovi trvalo osm pokusů, než vyhrál tento závod a je to jedno z mála míst, kde jsem já sám ještě nevyhrál.“

„Pokud se mi to podaří tento víkend změnit, vzdal bych mu poctu a přidal další zlatý hřeb k tomuto úžasnému roku, takže do toho dám vše, aby se tak stalo.“

Vloni ale vyhrál v Brazílii Nico Rosberg, který bude mít letos nepochybně podobné ambice. Toto Wolff očekává rivalitu mezi oběma jezdci. „Rivalita mezi Lewisem a Nicem je ideální pro sport, skvělá pro tým i samotné jezdce,“ řekl Wolff.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud