Hamilton špatnou startovní pozici bere jako výzvu

U týmu z Wokingu čekali pouze jednu bouřku. Špatný odhad situace tým odsunul na zadní pozice společně s Ferrari.

Kvalifikační výsledek McLarenu by se dal bez nadsázky označit za mizerný. Jenson Button se umístil sedmnáctý, Lewis Hamilton dokonce až dvacátý. Oba jezdce dokonce porazili Heikki Kovalainen z Lotusu a Timo Glock z Virginu.

"Mysleli jsme, že první bouřka bude také poslední, že nic dalšího nepřijde, tak jsme čekali. Jak se ukázalo, nebyl to dobrý odhad. První kolo na přechodných pneumatikách bylo v pořádku. Vtip je v tom, že jste překvapeni bez varování. Projedete relativně suchým prvním sektorem a pak vás nachytá úplně mokré esíčko. Dostal jsem se do aquaplaningu azahrabal se v kačírku. Nemohl jsem s tím nic dělat. Jen doufám, že jsem neponičil nic na autě. Ve štěrku jsem totiž visel s běžícím motorem dlouhou dobu, doufaje, že se vyhrabu ven. Byla to divná kvalifikace. Zklamání. Lewis i já jsme vypadli brzy. Přesto jsem ale na roštu před třemi rivaly v boji o titul. Asi bych se na to měl dívat takto," řekl Jenson Button.

Z favoritů hůře než Lewis Hamilton dopadl pouze Felipe Massa. Z desáté řady pochopitelně mistr světa z roku 2008 nadšený není:

"Byl to jeden ze smolných dnů. Až do kvalifikace to vypadalo na fajn víkend. Problémy přišly jednoduše kvůli tomu, že jsme nečekali, že ještě bude pršet. Vyjeli jsme na trať v podobný čas jako ostatní top týmy. Výsledkem bylo, že někteří měli smůlu. Když došla řada na mě, bylo vyvěšeno hodně žlutých vlajek, takže jsem nemohl jet naplno. A pak déšť zesílil. Ztratili jste úplně cit, bylo to šíleně kluzké. Bylo snadné vyjet mimo trať. V prvním kole jsem se dostal do hodin. Za daných podmínek jsem ale nemohl odvést lepší práci. Celý víkend jsem byl nejrychlejší, ale co je nám to teď platné? Musíme se z toho oklepat. A, jak vždy říkám, nikdy se nesmím vzdávat. Proto se nesoustředím jen na rychlé vozy kolem mě, ale na každého, i na lidi o několik řad vpředu. Na zítřek se tedy těším a budu bojovat do roztrhání těla."

Doporučujeme

Články odjinud