Hamilton sní jen o Mercedesu, Ferrari už našlo možné náhrady za Vettela  | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Hamilton sní jen o Mercedesu, Ferrari už našlo možné náhrady za Vettela

Lewis Hamilton nesní o přestupu do jiného týmu. Chce zůstat u Mercedesu.

Vloni se čile spekulovalo, jak konec letošního roku zamává s jezdeckými sestavami v roce 2021. Nakonec ale patrně k velkým změnám nedojde. Nebo ano...?

„Nesním o jiném týmu,“ uvedl Lewis Hamilton na sociálních sítích. „Jsem s týmem svých snů.“

Hamilton také uvedl, že se nesnaží o přestup jinam. „Jsem s lidmi, kteří se o mě starali od prvního dne. Jsme nejlepší tým!“

Jak by mohly vypadat jezdecké sestavy hlavních týmů v příštím roce?

U Mercedesu zřejmě zůstane Hamilton. Otázkou tak je spíše jméno jeho týmového kolegy. Kromě Bottase by Mercedes mohl sáhnout po Russellovi. V úvahu teoreticky připadá také Ocon, ale ten má nyní smlouvu s Renaultem, který ho asi nepustí. 

V případě Red Bullu je situace velmi podobná. Max Verstappen prodloužil smlouvu s Red Bullem do roku 2023. Hledat se tak bude jeho týmový kolega. Red Bull zatím vždy vybíral ze svých jezdců. Může si ponechat Albona, nebo dát druhou šanci někomu z jezdců AlphaTauri. Pospíchat s rozhodnutím ale určitě nebude.

Konec Vettela u Ferrari?

Ferrari podepsalo s Leclercem do roku 2024. Vettelovi končí smlouva, ale obě strany už několikrát řekly, že chtějí pokračovat.

V posledních dnech se ale situace podle italských médií začala komplikovat. Gazzetta dello Sport informuje, že Ferrari nabídlo Vettelovi roční smlouvu za 12 milionů euro, což je srovnatelné s Leclercem, ale je to méně než polovina jeho dosavadní mzdy. Pokud by se s Vettelem Scuderia nedohodla, má už seznam možných alternativ. Na něm jsou tři jména: Daniel Ricciardo, Carlos Sainz a Antonio Giovinazzi.

McLaren si bude chtít ponechat současné jezdce – Sainze a Norrise. Zejména španělská média spojují Sainze s Ferrari.

U Renaultu končí smlouva Ricciardovi a z některých vyjádření lze vycítit, že chuť pokračovat není u žádné ze strany absolutně stoprocentní. Je ale otázkou, kam by mohl Ricciardo zamířit, pokud budou platit výše popsané předpoklady. Jedinou možností je zřejmě Ferrari. 

Aston Martin (dnes Racing Point) si zřejmě ponechá současné jezdce. 

U ostatních týmů je situace zatím zcela otevřená. 

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud