Hamilton si vítězstvím v Maďarsku upevnil vedení v šampionátu

Hamilton si vítězstvím v Maďarsku upevnil vedení v šampionátu

Lewis Hamilton očekával, že ve Velké ceně Maďarska vozů formule 1 bude dominovat Ferrari. Nedělnímu závodu na Hungaroringu ale vládl se svým Mercedesem Brit, který také pátým letošním vítězstvím navýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí.

Po pátečních trénincích to vypadalo, že navrch bude mít Ferrari. Sobotní, deštěm poznamenaná, kvalifikace však zajistila Hamiltonovi a Valtterimu Bottasovi start z první řady na roštu. V neděli si Hamilton stylem start-cíl dojel pro své letošní páté vítězství, když druhého Sebastiana Vettela z Ferrari porazil o 17 sekund.

„Skvělý den, měli jsme tu skvělé fanoušky a tým odvedl skutečně úžasnou práci. Přijeli jsme sem s vědomím, že ferrari budou tento víkend skutečně rychlá, ale odjet s těmito body, to rozhodně považujeme za bonus. Zasloužíme si dovolenou, která přichází,“ řekl v cíli šťastný Hamilton.

„Potil jsem se, bylo opravdu horko. Bylo to fyzicky náročné, ale byl jsem schopen kontrolovat svou rychlost. Myslím, že mě zabije ta poslední část, když půjdu slavit s týmem, ale velké díky všem v továrně.“

Nadcházející letní přestávku Hamilton plánuje věnovat zejména přípravám na druhou polovinu sezóny.

„Skutečně nejsem ten typ, který jen leží. Budu trénovat a připravovat se na druhou polovinu (sezóny), jsem ale skutečně šťastný z toho, jak silný byl (vůz) v posledních několika závodech. Jsem tak vděčný za veškerou tvrdou práci a neustálé úsilí týmu. Všichni si zaslouží přestávku a doufám, že budou tlačit. Ve druhé polovině musíme být silní.“

Hamilton má dvanácti odjetých závodech na čele průběžného pořadí náskok 24 bodů na druhého Sebastiana Vettela.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud