Hamilton si v tréninku připravil dobrý základ pro boj o vítězství

Hamilton si v tréninku připravil dobrý základ pro boj o vítězství

Spojené státy jsou pro lídra šampionátu zemí zaslíbenou. O víkendu zde může získat už své šesté vítězství a teoreticky si i zajistit titul.

Lewis Hamilton (1./1.)

Hamiltonova pozice v čele šampionátu je velice komfortní a pilot Mercedesu tak může jezdit naprosto v klidu. Projevilo se to i v trénincích na GP USA. V druhém volném tréninku zajel rekord okruhu.

„Byl to zajímavý den. Trať se různě vyvíjela – chvílemi byla lepší, jindy zase horší. V důsledku toho jsem se ve voze cítil různě, ale celkově to bylo dobré. Určitě je spousta oblastí, ve kterých se můžeme zlepšit, ale tohle je dobrý základ, dobrý start do víkendu,“ věří Hamilton.

Valtteri Bottas (3./4.)

Finský pilot přišel o cenná kola v prvním tréninku, kdy nechtěně probrzdil pneumatiky. Ve druhém tréninku na svého týmového kolegu ztratil šest desetin sekundy.

„Ve druhém tréninku se nám už podařilo odjet dost kol. Simulovali jsme jak delší, tak i kratší stinty. Nakonec se nám podařilo splnit vše, co jsme si pro dnešek předsevzali. Co se týče nastavení, tam máme ještě rezervy. Celkově to byl v podstatě normální den. Užil jsem si to, ale doufám, že zítra to bude lepší,“ prohlásil Bottas.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud