Hamilton si Suzuku neskutečně užívá

Hamilton si Suzuku neskutečně užívá

Lídr šampionátu po nejrychlejších časech v obou trénincích chválil svůj tým i samotný okruh Suzuka.

Lewis Hamilton (1./1.)

Hamilton je ve formě, ovládl poslední tři grand prix a na prvním místě se umístil také v obou trénincích na Velkou cenu Japonska.

„Vždy, když se vrátíme na Suzuku, zvláště v posledních letech, je okruh rychlejší a rychlejší. Je to neskutečné. Takové tratě už se dnes nestaví. Jsou tu velmi malé únikové zóny. Dotknete se trávy a jste ve zdi.

Suzuka patří k mým nejoblíbenějším okruhům, ne-li vůbec nejoblíbenější. Je to hodně cool trať. Především první dva sektory jsou úplně šílené. První sekce je ta nejlepší horská dráha, jakou jsem ve voze formule 1 zažil.

Moje auto bylo dobře vyváženo, užíval jsem si to. Každoročně si říkám, že jsou místa, kde se můžu zlepšit. Vyberu si zatáčky, kde si řeknu, že to musím vypilovat k dokonalosti, a jdu si za tím. Projel jsem ty zatáčky lépe než kdy předtím.

Teď jen musím pokračovat v nastoleném duchu. S týmem nám to úžasně klape. Řízení si užívám víc než kdy dříve. Když se posadíte do auta, je to to nejlepší, co může být. Úžasná rychlost. Jsem vděčný, že můžu dělat, co dělám,“ rozplýval se Hamilton.

Valtteri Bottas (2./2.)

Finský pilot se lépe cítil v prvním tréninku, kdy na rozdíl od Hamiltona nasadil tvrdší směs.

„Auto se chovalo dobře, i když pro mě osobně to bylo lepší v prvním tréninku. Máme před sebou celou noc, kdy můžeme zkoumat, co nám změny přinesly a můžeme se pokusit najít ideální setup.

Jinak se vůz ve všech sektorech choval dobře. Měl jsem jen potíže najít správné vyvážení. Trochu jsem se potýkal s nedotáčivostí. Máme za sebou fajn začátek víkendu, ale je těžké odhadnout, jak si stojíme ve srovnání s ostatními.

V kvalifikaci je to vždycky napínavější. Musíme tvrdě pracovat, abychom dosáhli zlepšení,“ ví Bottas.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud