Hamilton si poprvé vyzkoušel virtuální McLaren MP4-26

Hamilton si poprvé vyzkoušel virtuální McLaren MP4-26

Vozy pro sezónu 2011 vyjedou na trať až v příštím roce, ale jejich virtuální verze v simulátorech už pomáhají v přípravách jezdcům i inženýrům. Novou zbraň McLarenu si vyzkoušel Lewis Hamilton.

Britský pilot usedl do simulátoru ve Wokingu v pondělí a vyjel na trať s MP4-26. "Poprvé jsem jel s novým vozem a byl jsem spokojený," řekl. "KERS a zadní (nastavitelné) křídlo jsou náročné, ale hned jsem si na ně zvykl."

Nový monopost je i ve své virtuální verzi vybavený novými pneumatikami Pirelli, i když týmy můžou vycházet jen z prototypů, které měly k dispozici při testech v Abú Zabí. Jaké budou pneumatiky v konečné specifikaci, zatím nikdo neví.

"Ty nové pneumatiky jsou OK, není to moc velký rozdíl," popisoval Hamilton. "Ale ty zadní jsou slabé, rychle se opotřebovávají." Pro mistra světa z roku 2008 to bylo první seznámení, i když nepřímé, s italským obutím, protože na Yas Marině netestoval.

"Důvod, proč jsem pneumatiky netestoval, je, že se změní," připomněl. "Také se změní vůz, takže lepší bylo nechat testovací jezdce sbírat všechna data potřebná pro simulátor a aerodynamický tunel."

Zatímco nový McLaren ožil zatím jen v simulátoru, nový vůz Mercedesu tým v Brackley údajně už poprvé nastartoval.

Doporučujeme

Články odjinud