Hamilton si pochvaluje ruské zlepšení

Hamilton si pochvaluje ruské zlepšení

Lídr šampionátu se loni v Soči kvalifikoval i dojel na čtvrté pozici. Letos by tuto bilanci rád vylepšil.

Lewis Hamilton (3./1.)

V prvním tréninku byl Hamilton třetí, ovšem na rozdíl od některých soupeřů své nejlepší kolo zajel na měkké směsi. Ve druhém tréninku již udával tempo.

„Soči pro mě v minulosti patřilo ke slabším tratím. Hlavně loni. Hodně jsem zapracoval na tom, abych pochopil nastavení a kde se tu můžu zlepšit. Každý týden se učíme a zejména v posledních závodech jsme se naučili, jak správně vstoupit do závodního víkendu.

Tento víkend jsme si přivezli další vylepšení. Je příjemný pocit vědět, že tým pořád dokáže vylepšovat současný vůz, přestože již pilně pracuje na autě pro příští rok. Motivuje mě to k tomu, abych z auta dostal maximum. Máme za sebou dobrý den, snad to bude ve stejném duchu pokračovat,“ těšilo Hamiltona.

Valtteri Bottas (4./2.)

Bottas, loňský vítěz, varoval před týmem Ferrari. To by mělo být v sobotu silnější než v pátek.

„První pocity jsou pozitivní, ale máme ještě co zlepšit. Je složité najít ideální nastavení pro každou zdejší zatáčku. Přivezli jsme nějaká aerodynamická vylepšení. Fungují a přidávají nám přilnavost. Uvidíme, jestli to bude stačit. Zdá se, že Ferrari neukázalo svou opravdovou sílu. Zítra nejspíš budou silnější. Bude to zřejmě těsné, takže musíme máknout,“ přiznal Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud