Hamilton si pochvaluje pneumatiky

Hamilton si pochvaluje pneumatiky

Lídrovi šampionátu v Rakousku obzvláště sedí nejtvrdší sada, kterou si Mercedes přivezl. Víkend zatím pro Mercedes probíhá podle plánů.

Lewis Hamilton (1./1.)

Hamilton si po vyšvihnutí se do vedení šampionátu jízdu ve vylepšeném monopostu Mercedesu vysloveně užívá.

„Byl to povedený a celkem přímočarý den. Tady v Rakousku nenajdete moc zatáček. Je to hodně rychlá trať a jednotlivé směsi pneumatik jsou si dosti podobné. Ta tvrdší, tedy měkká, mi sedí nejvíce. Je opravdu skvělé pozorovat, jak vylepšení, která jsme sem přivezli, fungují. Oproti minulému týdnu v některých pasážích trati pociťuji výrazná zlepšení.

Hned po výjezdu na trať v prvním i ve druhém tréninku bylo znát, jak jsme se posunuli. Odpoledne to ale bylo trošku horší, musíme zjistit, proč tomu tak bylo. Celkově se ale vůz chová dobře. Pojedu i nadále naplno a ostanu z něj maximum,“ dušuje se Hamilton.

Valtteri Bottas (2./2.)

Finský závodník v Rakousku jasně podtrhuje nadvládu Mercedesu. I on si pochvaluje zlepšení, která si Stříbrné šípy na tento víkend přivezly. 

„Zdá se, že všechna vylepšení pracují velmi dobře. Tým odvedl velmi dobrou práci a do vozu je implementoval na jedničku. Myslím si, že ještě můžeme naše časy o něco vylepšit,“ věří Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud