Hamilton si pochvaluje obří pokrok Mercedesu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Hamilton si pochvaluje obří pokrok Mercedesu

Sedminásobný mistr světa ve Španělsku vyhrál posledních pět závodů. Podaří se mu vítěznou šňůru v neděli prodloužit?

Lewis Hamilton (6./3.)

Mercedes do Barcelony přivezl řadu vylepšení. Promítla se ve výrazně lepších výsledcích v podvečerním druhém tréninku. Jaké má v současnosti Hamilton pocity?

„Pozitivní! Mám obrovskou radost z tohoto progresu. Proto chci moc, moc poděkovat všem v továrně za to, že to nevzdali a pokračovali v práci.

Zatím nejsme nejrychlejší, ale jsme na dobré cestě. Letos poprvé jsme jeli po rovince, aniž by nás trápilo poskakování. Ještě zcela nezmizelo, ale výrazně se to zlepšilo, takže postupně můžeme využívat potenciál auta.

Není to dokonalé, ale jede se mi mnohem lépe než před časem. Nyní musíme novinky vyladit tak, abychom byli na zítřek co nejlépe připraveni. Máme spoustu dat, se kterými musíme počítat. Myslím, že zítra můžeme být ještě silnější a pořádně zatopit soupeřům před námi,“ věří Hamilton.

George Russell (4./2.)

Mladý Brit byl oproti Hamiltonovi o něco opatrnější, co se hodnocení zlepšení Mercedesu týče.

„Vlastně nevím, jak na tom jsme, abych byl upřímný. Vezměte si, že v Miami jsme byli v tréninku na špici, no a tady jsme byli druzí. Je ale fakt, že se auto chová úplně jinak.

Tentokrát nás limitují trochu jiné věci. Nepotýkáme se s poskakováním na rovinkách, což je fajn. Stále se to ale tu a tam ozve v zatáčkách. V nich naopak vypadá Red Bull ohromně silně. Zdá se, že je to v současnosti nejsilnější tým. Samozřejmě ještě musíme projít všechna data,“ řekl Russell.

Doporučujeme

Články odjinud