Hamilton si nehodou v kvalifikaci připravil další výzvu

Hamilton si nehodou v kvalifikaci připravil další výzvu

Již jistý letošní mistr světa vozů formule 1 Lewis Hamilton skončil v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie hned v jejím úvodu, když pilot Mercedesu ve svém zahřívacím kole narazil do bariéry.

Poté, co si Hamilton před dvěma týdny v Mexiku zajistil letošní titul mistra světa, byl Brit nejrychlejší i v obou pátečních trénincích a v sobotním jen o tři tisíciny nestačil na svého týmového kolegu Valtteriho Bottase.

Svou rychlost chtěl ukázat i v kvalifikaci, ale už ve svém zahřívacím kole narazil do bariéry v zatáčce Curva do Laranjinha.

Hamilton projížděl zatáčkou, když se jeho vůz roztočil a on narazil do bariéry. Hamilton vystoupil ze svého vozu nezraněn.

„Nejsem si přesně jistý (co se stalo). Nemám k tomu co víc říct,“ řekl Hamilton. „Výzvy jsou skutečně to, co dělá život zajímavým, a myslím, že jsem si pro sebe připravil tuhle výzvu. Zítra udělám to nejlepší, abych se z toho dostal.“

„Není to nejlepší den, ale budu držet hlavu nahoře. Je to pro mě velmi neobvyklé, ale ukazuje to, že jsme jen lidé a takové věci se stávají.“

A huge shock in Brazil . #BrazilGP #F1 #Formula1 #LewisHamilton

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1),

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud