Hamilton si dokáže představit Vettela jako týmového kolegu

Hamilton si dokáže představit Vettela jako týmového kolegu

Lewis Hamilton se domnívá, že by dokázal jezdit se Sebastianem Vettelem ve stejném týmu. Spolupráce by možná byla, stejně jako s Buttonem.

Teorie o možném budoucím spojení Vettela a Hamiltona u Red Bullu se diskutuje ve formuli 1 několik týdnů, ale zatím není ani na úrovni spekulace o přestupu. Šéf Red Bullu Christian Horner sice řekl, že dva tak bojovní jezdci v jednom týmu by nemuseli fungovat dobře, ale dodal, že kdyby měl Hamilton zájem přestoupit, tuto možnost by zvážil.

"Fernando a já jsme byli velmi soutěživí," připomněl Hamilton. "Podívejte se na mě a Jensona. Mistři světa můžou závodit spolu, když jsou v týmu rovnocenné podmínky. Ty v některých týmech nejsou. U nás panuje zřejmě největší rovnost ze všech týmů."

"Partnerství může fungovat, když tým existuje proto, aby vyhrál šampionát konstruktérů a jezdců. Náš tým je konstruktér a je pro něj stejně důležité vyhrát konstruktéry i jezdce. Nevím, jestli pro ně platí to samé. Možná ne, protože nejsou týmem automobilky, ale myslím, že by (spolupráce s Vettelem) byla možná."

Hamilton ovšem zopakoval, že o přestupu neuvažuje. Že se o něm takto spekuluje, mu ale nevadí. "Není to frustrující. Ať už čelíte čemukoliv, je třeba to brát pozitivně," řekl. "Pozitivní je, že se o mně hovoří, to je skvělé. Znamená to, že se na mě nezapomnělo. Další pozitivní věc je, že ostatní týmy o mě mají potenciálně zájem. A můj tým také, takže snad po mně díky tomu víc touží."

"Ale nerozptyluje nás to, jasně jsem to vysvětlil šéfovi týmu. Mám smlouvu na další dva roky a jsem jí oddaný. Jsem soustředěný na svoji práci a chci s tímto týmem vyhrávat šampionáty. Snad to tak bude pokračovat, ale nikdy nevíte, co se stane v budoucnu."

Doporučujeme

Články odjinud