Hamilton se za svou chybu omluvil týmu

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Takhle si asi Lewis Hamilton kvalifikaci na Velku cenu Monaka nepředstavoval. Ve čtvrtečních trénincích patřil mezi nejrychlejší a věřil, že na startovním roštu bude stát do pátého místa. Jenže v úvodu havaroval v zatáčce Mirabeau a zničil si levé zadní zavěšení. Nepostoupil tak ani do druhé části kvalifikace a startovat bude až ze šestnáctého místa.

"Šance na vítězství je určitě pryč," řekl obhájce titulu pro BBC. "Nevím, na co jsem myslel. Udělal jsem chybu. Do té doby se nám tady dařilo."

Angličana mrzela chyba také kvůli jeho stáji McLaren, ktera v Monaku prokázal zlepšení. "Omlouvám se týmu za plýtvání jeho časem," řekl a pochválil týmového kolegu Heikkiho Kovalainena, který skončil v kvalifikaci sedmý. "Pohybuje se tu nahoře, přeju mu jen to nejlepší. Zítra se pokusím vše napravit a odvést maximum."

Na závěr Hamilton o své chybě dodal: "Bohužel se nastala v první části kvalifikace, ale podobné věci vás dělají silnějšími."

Kovalainen svou dobrou výkonnost z celého víkendu odrazil i v kvalifikaci. "Samozřejmě jsme chtěli stát na pole position, ale to jsme nedokázali. Uvidíme, jak se závod zítra vyvine a kde budeme po prvních zastávkách," prohlásil. I on se vyjádřil k výkonu týmového kolegy: "Lewis měl dnes odpoledne smůlu. Pořád tu jezdíme na hraně a malé uklouznutí vás může poslat do bariéry. Třikrát jsem v kvalifikaci škrtl o svodidla a jsem rád, že to nemělo žádné negativní důsledky."

Šéf týmu Martin Whitmarsh chválil Kovalainena a věří, že strategie by ho mohla posunout směrem dopředu. Litoval Hamiltonovy chyby. "Víme, že se nevzdá a jsem si jistý, že bude zítra bojovat," věří.

Viceprezident Mercedes-Benz Motorsport Norbert Haug si pochvaloval, že piloti McLarenu po celý víkend patřili mezi nejrychlejší. "Co se stalo Lewisovi je smůla, ale ke kontaktu s bariérou může v Monaku dojít velmi snadno. Heikki odvedl solidní výkon a má dobrou strategii," slibuje. "Monako má svá vlastní pravidla, takže se na zítřek můžeme dívat pozitivně, i když startujeme ze sedmého a šestnáctého místa."

Doporučujeme

Články odjinud