Hamilton se vidí v boji o titul

Hamilton se vidí v boji o titul

Po třech závodech letošní sezóny se Lewis Hamilton nemusí ničeho vzdávat, ani boje o šampionát. I když se na něj neupíná.

Po Číně patří Hamiltonovi čtvrté místo v šampionátu jezdců, na vedoucího Vettela ztrácí 12 bodů. Což je velmi pravděpodobně méně, než by ztrácel, kdyby nepřestoupil do Mercedesu.

Dvouciferné bodové zisky z každého závodu a dvě pódia dodávají britskému jezdci na optimismu. Na otázku Autosportu, zda je v boji o šampionát, odpověděl: "Jsem. Určitě mám teď takový pocit. Ale nejsem zaměřený na titul, protože nikdy nevíte."

"Podívejte se dnes na auto Nica Rosberga. Nedokončil, a to se může kdykoliv stát i mně, i když doufám, že nestane. Může se to stát komukoliv. Fernando nedokončil minulý závod a teď získal hodně bodů, takže vypadá velmi silně."

Technické problémy ale nejsou jediným faktorem, který ohrožuje výsledek. Výkonnost vozu také zatím není na nejvyšší úrovni.

"Nemám pocit, že bychom byly tvrdší k pneumatikám, prostě jsme celkově neměli stejnou čistou rychlost (jako Ferrari)," uznal. "Co se týče šetření pneumatik, měli jsme pár problémů s předním křídlem."

"Ztráceli jsme přítlak, takže se vyvážení přesouvalo poměrně hodně z nedotáčivosti do rovnováhy a pak z rovnováhy do nedotáčivosti. Takže tohle musíme vyřešit."

Za problémy s křídlem stály žmolky gumy, které se v něm zasekávaly. "Kdybychom neměli některé ty problémy s předním křídlem, možná bych dokázal předjet lotus, možná, ale oni byli rychlí, i když měli své problémy s předním křídlem," připomněl. "Prostě se potřebujeme zlepšit. Jak řekl Ross do vysílačky, ještě tam nejsme, ale moc neztrácíme."

Na Hamiltonovi bylo přesto znát, že je trochu zklamaný, že pole position nepřetavil v lepší výsledek. Sám to přiznal: "Být zklamaný ze třetího místa je velmi šťastná situace," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud