Hamilton se v Mexiku drží blízko špici

Hamilton se v Mexiku drží blízko špici

Stříbrné šípy patří i v Mexiku k favoritům na vítězství. Dočkáme se korunovace mistra světa už o tomto víkendu? Fazóna Mercedesu tomu nasvědčuje.

Lewis Hamilton (2./2.)

Britskému pilotovi ve službách Mercedesu již k zisku dalšího titulu mistra světa mnoho nezbývá. K dokonalé radosti mu chybí snad jen výhry ve volných trénincích na GP Mexika. V obou byl dvaatřicetiletý fenomén druhý.

„Byl to dobrý den. Nezačalo to zrovna skvěle, zvlášť druhý trénink jsem začal hodinami. Dost to rozhodilo celý trénink a zkomplikovalo to jízdu na superměkkých pneu. Ale rychlé měřené kolo na této směsi bylo možná vůbec to nejlepší, co se mi kdy povedlo. Nemyslím si navíc, že by se mi někdy povedlo takhle konzistentních 26 kol.

Nasbírali jsme mnoho dat, trať byla lepší ve druhém tréninku, tedy poté, co se asfalt zahřál. Bylo skvělé vidět všechny naše nabuzené fanoušky. Celkově to bylo fajn,“ podotkl Hamilton.

Valtteri Bottas (1./6.)

Vítěz prvního tréninku si první dějství pochopitelně užíval. To druhé se na první ani trochu nechytalo.

„Celkově to bylo hodně pozitivní. První trénink byl dobrý. Hodně jsem si to užíval, zdejší okruh je hodně zábavný. I díky nízké přilnavosti to byla opravdu zábava. Pro druhý trénink jsme provedli několik změn v nastavení. Nebyly dobré. Vrátili jsme se proto k původnímu nastavení. Z nějakého důvodu mi v druhé části nešlo pracovat s pneumatikami. I proto to nebylo tak dobré jako v prvním tréninku. Ale už se těším na kvalifikaci,“ přiznal Bottas.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud