Hamilton se v letošním mercedesu cítí lépe

Hamilton se v letošním mercedesu cítí lépe

S týmem už prý dokázali vyladit vůz přesně podle jeho představ.

Lewis Hamilton je podle svých slov "mnohem spokojenější" s letošním monopostem Mercedesu, než se kterým v loňské sezóně získal svůj druhý titul mistra světa ve Formuli 1.

Z 19 velkých cen Brit loni vyhrál celkem jedenáctkrát. Také letos má zatím velmi dobrou bilanci, když si připsal vítězství ve čtyřech ze sedmi závodů.

„Jsem s vozem spokojen. Celkově myslím, že jsem v tomto voze mnohem šťastnější, než jsem byl v tom loňském. Nevím proč, ale zkrátka se v tomhle cítím uvolněněji,“ řekl Hamilton o letošním voze W06 Hybrid.

Brit, který svůj první titul získal v roce 2008, věří, že za rozdílným pocitem může stát fakt, že si on a Mercedes sedli a našli pro vůz nastavení, které sedí Hamiltonovu jezdeckému stylu.

„Zabralo nějaký čas, než jsme začali pracovat s tímto novým týmem a opravdu nastavili tenhle vůz z pohledu brzd a všeho tak, jak to potřebuji. Teď to funguje dobře,“ řekl pro Autosport Hamilton. „Myslím, že jsem letos rychlejší, což je dobré.“

Poté, co vyhrál tři z prvních čtyř letošních závodů, byl Hamilton ve Španělsku a Monaku poražen svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem. V Kanadě se však znovu radoval z vítězství a ve vedení šampionátu má nyní 17 bodů náskok právě na Rosberga.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud