Hamilton se soustředí na start, chce si dát pozor na "zajímavé osoby"

Hamilton se soustředí na start, chce si dát pozor na "zajímavé osoby"

Kvalifikaci sice ovládl suverénním způsobem, ovšem uvědomuje si, že v sobotu se závod nevyhrává. Jeho nejbližším cílem je přečkat bez újmy první zatáčku.

S Pastorem Maldonadem není radno dostat se do křížku. Lewis Hamilton si to uvědomuje, ostatně jejich temperamentní charaktery se v minulosti už několikrát střetly - vzpomeňme na loňské Monako či Belgii, či letošní Valencii. Vítěz včerejší kvalifikace chce zajistit, aby se po dnešku tento výčet nerozšířil. Romain Grosjean, o jehož divokém stylu se v poslední době také hodně mluví, startuje z osmé pozice, a tak by Hamiltona neměl přímo ohrozit.

"Na roštu kolem mě bude pár velmi zajímavých osob, takže budu muset být velice opatrný. Pokud se mi podaří dobře odstartovat, myslím, že budu v dobré pozici. Zvládnutý start je mým hlavním cílem, jelikož se tu nepředjíždí snadno. Defenzíva je mnohem jednodušší," řekl Hamilton.

V rozhovoru pro televizi Sky Sports se také vyjádřil k otázce, zda od svého týmu cítí plnou podporu i přes spekulace o odchodu ke konkurenci:

"Ano, věřím na 100%. Co na 100%, na 1000%! Svému týmu věřím na 1000%."

Před kvalifikací se počítalo, že hlavními favority na vítězství budou týmy McLaren a Red Bull. Výborný výkon Pastora Maldonada tak přišel jako blesk z čistého nebe. To potvrzují i slova Fernanda Alonsa:

"Na pole position jsme rozhodně neměli. Hamilton byl jak z jiné planety. Výsledek v podstatě naplňuje naše očekávání, od začátku jsme tu nebyli zrovna úžasní. Jediným překvapením večera byl Pastor Maldonado. Že se postaví do první řady, to nikdo opravdu nečekal," řekl současný lídr šampionátu.

Doporučujeme

Články odjinud