Hamilton se podivuje rychlosti Red Bullu

AKTUALIZOVÁNO - Naprostá většina týmů si do Barcelony přivezla nějaká vylepšení. K dohnání Red Bullu to ovšem nestačilo. Před svými pronásledovateli opět o něco poodskočil. Všiml si toho i Hamilton.

Rozestupy od třetího místa níže v dnešní kvalifiakci nebyly velké. Tým Red Bull si ovšem jel vlastní ligu. Nejlepším ze zbytku světa byl třetí Lewis Hamilton, ten už ovšem na Marka Webbera ztrácel osm desetin vteřiny. Také britského pilota překvapila nadvláda rudých býků.

"Myslím si, že nikdo nečekal, že budou takto rychlí. Ačkoliv jsme věděli, že budou silní, s takovým rozdílem jsme nepočítali. Budeme pokračovat na práci v oblastech, ve kterých máme rezervy. Je výborné být na špici. Na rovince jsme o něco rychlejší, což nám nahrává. Uvidíme, jak to bude zítra vypadat. Jsou o kus před všemi ostatními. Doufejme, že na okruzích, kde bude méně záležet na přítlaku, jim budeme blíže. Rychlé tratě a zatáčky jim prostě sedí," prohlásil Hamilton.

Lídr šampionátu Jenson Button si vyjel páté místo. Zaostal tak za Red Bullem, Alonsem, i svým týmovým kolegou. Přesto start ze třetí řady nevidí jako žádnou tragédii.

"Ráno jsme se trochu trápili a včera jsme nevěřili, že bychom mohli být takto vysoko, takže dnešní odpoledne beru pozitivně. V mém posledním měřeném kole ve třetí části kvalifikace jsem najel na umělý trávník, kde je špatná přilnavost. Protočila se mi kola a motor se dostal na omezovač otáček. Ztratil jsem tím trochu času. S pátou pozicí jsem přesto spokojen. OK, radši bych byl o něco výš a myslím, že jsem i mohl být, ale není to špatná výchozí pozice. Red Bully bude zítra tak jako tak těžké porazit," řekl Button, který bude zítra doufat v povedený start.

Doporučujeme

Články odjinud