Hamilton se omluvil týmu za svou penalizaci

Hamilton se omluvil týmu za svou penalizaci

Druhý v cíli Velké ceny Bahrajnu Lewis Hamilton se omluvil svému týmu Mercedes za svou penalizaci pěti sekund za to, že v nájezdu do boxů jel zbytečně pomalu.

Výjezd safety caru po nehodě Lance Strolla s Carlosem Sainzem znamenal, že Mercedes povolal k zastávce oba své pilota zároveň. Valtteri Bottas byl přitom v té chvíli před Hamiltonem.

Hamilton na výjezdu z poslední zatáčky zpomalil, aby za sebou zdržel Daniela Ricciarda a při zastávce nečekal u mechaniků, dokud nevymění pneumatiky u Bottase.

Sportovní komisaři se však na Hamiltonovo počínání podívali důkladněji, a nakonec mu udělili penalizaci 5 sekund, kterou si Hamilton odpykal při své druhé zastávce.

Po ní se na trať vrátil 19 sekund za vedoucím Vettelem, kterého ale do konce závodu nedokázal dotáhnout a v cíli nakonec skončil šest sekund za ním.

„Byl to velmi náročný závod, nezačal nejlépe,“ řekl Hamilton. „Ta boxová ulička byla skutečně moje chyba, omlouvám se týmu, že jsme tam ztratili.“

„Zkusil jsem maximum, abych ho (Vettela) dohnal, ale byl hodně, hodně daleko. 19 sekund (po poslední zastávce). Dal jsem do toho maximum. Ferrari dnes odvedlo skvělou práci, budeme tedy spolu tvrdě tlačit.“

„Samozřejmě je tu zklamání, ztratili jsme body pro tým, obzvlášť, když jste mohli potenciálně i závod vyhrát. Je to rozhodně bolestivé, ale tak to je. Mohu jen říct, že jsem do toho dal maximum.“

Bottas měl problémy s pneumatikami

Druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas, který obsadil třetí místo, se v průběhu závodu potýkal s problémy se zadními pneumatikami.

Fin do závodu startoval z pole position. První pozici však ztratil po zastávce v boxech. Ve zbytku závodu pak Vettelovu tempu nestačil a neměl ani na týmového kolegu Hamiltona.

„Byl to pro mě skutečně náročný závod, po celý závod jsem se potýkal s rychlostí vozu,“ přiznal Bottas.

„V prvním stintu jsme měli problémy s tlakem v pneumatikách, což vysvětluje problémy se zadními pneumatikami.“

„Celý závod jsem bojoval s přetáčivostí, proto jsem byl pomalý, což je škoda. Cílem bylo dnes samozřejmě dojet mnohem, mnohem výše.“

„Myslím ale, že celkově to pro mě byl dosud nejlepší víkend u týmu, hodně toho ale ještě přijde.“

Foto. Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud