Hamilton se musí smířit s tím, že možná už nikdy nic nevyhraje

Hamilton se musí smířit s tím, že možná už nikdy nic nevyhraje

Takto mistra světa z roku 2008 varuje skotský závodník Allan McNish, který si není jistý schopnostmi Hamiltonova nového zaměstnavatele.

Lewis Hamilton oznámil přestup k týmu z Brackley v září loňského roku. Od té doby se vyrojily již nesčetné polemiky o tom, zda se jedná o dobrý krok. Nejčastější kritické výtky spočívaly v podezření, že Hamiltona u McLarenu pálilo dobré bydlo. Tým Mercedes je sice bohatý, má zkušené zaměstnance, schopné vedení i jezdce, nicméně za tři roky od návratu ve formuli 1 získal spíše jen dílčí úspěchy. Cesta na vrchol je jednoduše mnohem delší, než v týmu z Brackley čekali.

"Příliš nevěřím, že Lewis bude v roce 2013 vyhrávat. A pochybnosti se rojí i kolem kvality vozu pro sezonu 2014. Snadno se tak člověku vrací vzpomínky z doby, kdy Jacques Villeneuve odešel z Williamsu, kde získal titul, a už nikdy nevyhrál žádný závod. Lewis má před sebou v Mercedesu velký úkol, ale je to hazard. 

Loni Lewis závodil jako opravdový mistr a myslím si, že je to stále on, kdo nastavuje laťku výkonnosti, a to hlavně v kvalifikacích. Jistě se ale musel podivovat nad tím, proč byl v bitvě o titul tak pozadu, přestože jezdil výborně. To asi byl podnět pro přesvědčení, že nastal čas přesunout se jinam. 

Předpokládám, že rokování s Mercedesem začala už loni v dubnu, kdy Nico Rosberg zvítězil v Číně a ani Michael Schumacher si nevedl zle. Pak ale v Mercedesu nastal obrat. Hodně se mluví o tom, jak ve formuli 1 zamíchají kartami nová pravidla pro rok 2014. V poslední době jsme však získali jednu jistotu. Když dojde k velké obměně regulí, existuje jediný člověk, který s tím nemá sebemenší problém, a tím je Adrian Newey z Red Bullu.

Ostatní se pak pouze dotahují. Možná měl Lewis počkat ještě jeden rok a znovu zvážit možnosti na trhu jezdců," řekl Allan McNish, který sbírá úspěchy hlavně ve vytrvalostních závodech a v poslední době je fanouškům známý i jako odborný konzultant televize Sky Sport. 

Doporučujeme

Články odjinud