Hamilton se musel omlouvat za příspěvek o svém synovci

Hamilton se musel omlouvat za příspěvek o svém synovci

Komunita formule 1 je obecně hodně aktivní na sociálních sítích. Existují dva extrémy. Jezdci Ferrari na sociálních sítích nejsou vůbec. Lewis Hamilton je na sociálních sítích naopak někdy až moc. Doslova.

Lewis Hamilton musel během Vánoc řešit menší kauzu na sociálních sítích. Zapomněl, že žijeme v době mnohdy až přehnané korektnosti a také genderové neutrality a cokoliv napíšete, může být použito proti vám... a to zvláště, když jste mistr světa formule 1 a máte jen na Instagramu 5,7 milionů followerů.

Hamilton uveřejnil krátké video, na němž je jeho malý synovec v šatech princezny a s kouzelnou hůlkou. „Jsem teď dost smutný,“ řekl Hamilton. „Proč máš na sobě šaty princezny? To si bereš na Vánoce? Hamiltonův synovec radostně přikývl. „Protože je to hezké,“ reagoval synovec. „Kluci za princeznu nechodí,“ dodal Hamilton. 

Za svůj příspěvek čelil Hamilton vlně kritiky. Nakonec ho smazal, což patrně ani nemusel, protože podle všeho bylo video v tzv. „stories", kde ho mohou vidět jen fanoušci daného účtu a po 24 hodinách samo zmizí.

Poté Hamilton uveřejnil také svou omluvu. „Včera jsem si hrál se svým synovcem a došlo mi, že má slova nebyla vhodná. Proto jsem příspěvek smazal. Neměl jsem v úmyslu někomu ublížit nebo někoho urazit. Miluji, když má můj synovec svobodu se vyjádřit tak, jako bychom to měli mít všichni ostatní.“

Hamilton poté uvedl, že vždy podporoval ty, kteří žijí svůj život přesně tak, jak chtějí a doufá, že mu bude tento prohřešek odpuštěn.

Hamilton sám nedávno čelil kritice za způsob, jakým se obléká. Na galavečer FIA ve Versailles jako jediný nedorazil ve smokingu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud