Hamilton se cítí jako pilot stíhačky

Hamilton se cítí jako pilot stíhačky

Miláček domácích fanoušků je ohromen rychlostí Silverstonu. Podle jeho slov jde o nejlepší okruh na světě. V neděli zde může vyhrát popáté v řadě.

Lewis Hamilton (1./2.)

Britský závodník si návrat na domácí půdu náležitě užívá. Nijak se netají tím, že se zamiloval i do Silverstonu.

„Tahle trať nikdy nebyla rychlejší. Skrze Copse a první zatáčku (Abbey) a také druhou zatáčku s DRS (Farm) můžeme projíždět naplno. Ta rychlost je naprosto šílená.

Čím je trať rychlejší, tím je lepší. Musí to být ta nejlepší trať na světě, cítím se tu jak pilot bojové stíhačky. Je to ale také ta nejhrbolatější trať, na které jsem jel. Připomíná to Nordschleife. Vzhledem k rychlostem, jakými tu jezdíme, a také přetížení, to bude fyzicky nejnáročnější závod v roce.

Tento víkend to bude hodně těsné. Ferrari je velmi rychlé. Bude to těžká bitva, což je skvělé pro fanoušky. Doufám, že větší štěstí budeme mít my,“ prohlásil Hamilton.

Valtteri Bottas (2./3.)

Také finský pilot se v první den závodního víkendu Grand Prix Velké Británie držel na předních příčkách. Obává se však přehřívání pneumatik.

„Měkké pneumatiky fungovaly bez problémů, jezdí se tu s nimi parádně. Měli jsme ale jisté problémy s přehříváním, jelikož teploty na povrchu trati přesahovaly 50 stupňů. Stejné to bude také v sobotu a v neděli, takže se s tím musíme nějak poprat.

Jak už jsme viděli dříve, tvrdá směs je odolnější, pomalejší a vydrží déle. Zatím je to OK, ale vzhledem k vysokým teplotám a dlouhému závodu můžeme mít trochu problémy. Ale také nemusíme. Uvidíme v neděli.

Ferrari se zdá být skutečně silné. Určitě se ještě můžeme zlepšit, ale jako obvykle to bude těsné,“ řekl Bottas.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud