Hamilton se chce přiblížit Schumacherovým rekordům

Hamilton se chce přiblížit Schumacherovým rekordům

Pětinásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton by se ve zbytku své kariéry rád alespoň přiblížil Michaelu Schumacherovi, který stále drží rekord v počtu titulů a vítězství v závodech.

Hamilton se ziskem pátého titulu vyrovnal Juanu Manuelu Fangiovi. V historických tabulkách je tak před ním už jen Michael Schumacher, který za svou kariéru získal sedm titulů.

Schumacher je zatím stále držitelem největšího počtu vítězství (91) a stupňů vítězů (155). Hamilton má o 20 vítězství méně, na stupních vítězů byl celkem 132krát. Hamilton naopak již kraluje statistice získaných pole position, kterých získal již 81. Druhý Schumacher 68.

33letý Hamilton má však ještě minimálně dvě sezóny na překonání těchto rekordů, když jeho současná smlouva s Mercedesem vyprší na konci roku 2020.

„Jen jsem se snažil nebrat nic jako samozřejmost. Vždy jsem byl vděčný za to, co mám. Mám velké, velké štěstí, že jsem tady nahoře s více (tituly) než má většina lidí, a neberu to jako samozřejmost. Kdo ví, jestli budu mít šanci jich získat více nebo ne. Dám do toho ale vše. 91 vítězství, které (Schumacher) má, to je hodně. Ještě zbývá dlouhá cesta, ale já tu ještě pár let budu, takže doufám, že se tomu alespoň přiblížím,“ řekl Hamilton.

Hamilton vyzdvihl Schumacherovu schopnost začlenit se do Ferrari a získat v letech 2000-2004 pět titulů v řadě. Kdyby v roce 2016 titul nezískal Nico Rosbeg, dosáhl by stejného úspěchu nyní Hamilton, který vyhrál šampionát v letech 2014, 2015, 2017 a 2018.

„Michael je z pohledu počtu vítězství v závodech stále celkem daleko, takže můžete stále říct, že je nejlepším v historii. Fangio z jezdeckého pohledu podle mě je a vždy bude kmotrem. Dokázat vše, co v té době dokázal, když bylo všechno tak nebezpečné, velmi jej respektuji,“ řekl Hamilton.

„Jsem velmi poctěn tím, že je mé jméno vedle jeho. Kdybych dnes skončil, příjmení Hamilton tu bude navždy. Mám pocit, že je ve mně stále ten zápal, který jsem měl, když mi bylo osm let, což mě těší,“ dodal Brit.

Foto: Getty Images / 

Doporučujeme

Články odjinud