Hamilton s Vettelem shodili rukavice, řekl Wolff

Hamilton s Vettelem shodili rukavice, řekl Wolff

Podle Toto Wolffa znamená incident z Baku mezi Hamiltonem a Vettelem jediné – jezdci v boji o titul shodili rukavice.

Mezi Lewisem Hamiltonem a Sebastianem Vettelem panoval vzájemný respekt. Situace se však radikálně změnila po letošní ázerbájdžánské velké ceně, při které došlo ke kontroverznímu incidentu mezi oběma piloty.

Podle Wolffa bylo pro dva piloty bojující o titul mistra světa vždy těžké udržet mezi sebou určitý přátelský vztah. Šéf stáje Mercedes nyní předpokládá, že rivalita mezi Vettelem a Hamiltonem bude stále vyhrocenější.

„Ze sezóny máme odjeto osm závodů a oba kandidáti na titul se vzájemně respektují. Nyní tu ovšem máme kontroverznější situaci. Bylo vždy zřejmé, že se stupňujícím se soubojem o čelo celkového pořadí k něčemu takovému dojde,“ řekl Wolff pro magazín Racer.

„Myslím, že mezi těmito dvěma velikány našeho sportu panuje základní respekt. Nedělní události však nepomohli tomu, aby se jejich vzájemný vztah nějak vyvíjel. Stejně nikdo nechce vidět, jak spolu klábosí. Teď jsou rukavice dole,“ přitvrdil ve svém vyjádření Wolff.

Toto Wolff souhlasí s Lewisem Hamiltonem v tom, že potrestání jezdců zapletených do podobných incidentů se stane precedentem pro budoucí podobné případy. Zároveň je rovněž spokojen s penalizací, která byla ještě během závodu Vettelovi udělena.

„Prvně musím říct, že Lewis neudělal nic špatně. Podívali jsem se na data, ze kterých to bylo zjevné. Musíme mít ovšem na paměti, že nás sledují miliony lidí včetně mladých talentovaných jezdců. Cokoliv na trati uděláme, bude příkladem pro tyto lidi a tresty pro jezdce se stanou precedentem do budoucna. Nechci to už řešit, penalizace byla udělena, komisaři nějak rozhodli a já již myslím na Spielberg.“

Navzdory veškerým událostem, minulým i budoucím, chce Toto Wolff s Ferrari i nadále udržovat přátelské vztahy. Podle šéfa „stříbrných šípů“ je italský tým společností mnoha výborných a zapálených lidí, kteří se těší velké podpory fanoušků zejména v domovské Itálii.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud